SAD ILI NIKAD Sutra počinje odlučujuća borba za Zajednicu srpskih opština!
Foto: Alo!

Srpska lista odlučila je da izađe na izbore i pored brojnih albanskih provokacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je njegov savet za Srpsku listu da izađe na izbore, ali da će poštovati svaku odluku koju Srbi sa Kosova i Metohije donesu.

U proteklih nekoliko godina Srbi iz južne pokrajine su imali jasan stav da je najbolje da se ide na izbore kako bi i u privremenim institucijama imali svoje predstavnike.

Zauzet je stav da je to najbolji način za odbranu srpskih interesa. Priština se odlučno protivi da prizna da Srbi na Kosovu i Metohiji imali bilo kakva prava. Upravo je to razlog zbog kog Srbi žele da jedinstveno nastupe na izborima i da ne odusanu od borbe za svoja prava.

Srbi imaju pravo na Zajednicu srpskih opština. To je jasno dogovoreno i potpisano u Briselu i neophodno je suziti manevarski prostor Albanaca kojima je ZSO noćna mora. 

Srbi ne žele da dozvole da ih Priština "zadavi u mraku". Srpske namere su jasne i čiste i žele da i u nedelju pokažu svetu da ih ima na Kosovu i Metohiji i da žele da ostanu na svojim ognjištima.

Ukoliko odziv bude veliki i Srbi pokažu jedinstvo to će biti novi udarac za Aljbina Kurtija i separatiste u Prištini. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je građane da u što većem broju izađu na lokalne izbore na Kosovu i Metohiji.

Rakić je rekao i da će predstavnici Srpske liste napustiti sve institucije u Prištini i na severu Kosova i Metohije, ukoliko narednog meseca ne bude započeto, a do nove godine i zaokruženo formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

"Ukoliko u toku novembra ne započnu razgovori na nivou Beograda i Prištine o formiranju ZSO, obaveštavamo sve relenvatne faktore u Prištini, Beogradu i Briselu da ćemo napustiti sve pozicije u Prištini, na severu i da će gradonačelnici podneti ostavke. Kraj godine je zadnji rok za formiranje ZSO", istakao je Rakić na konferenciji za medijie u Kosovskoj Mitrovici.

Komentari (0)

Loading