Gradonačelnik Bakić: Subotica radi, gradi i ide napred
Foto: privatna arhiva

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno ukupno 140 miliona dinara za potrebe asfaltiranja novih ulica i rehabilitaciju kolovoza u onim ulicama gde je podloga dotrajala.

Izražavajući zadovoljstvo što obilazi radove na rehabilitaciji kolovoza u Zetskoj ulici, jednoj od, kako je rekao, najvažnijih u Mesnoj zajednici „Kertvaroš“, grdonačelnik Bakić je kazao da je rehabilitacija kolovoza u toj ulici deo šire celine uređenja saobraćajnica u ovoj mesnoj zajednici i da se nadovezuje na rekonstrukciju i proširenje Banijske, koje je nedavno završeno.

„Novi asfalt i proširenje već u ponedeljak dobiće i Dobojska ulica, koja spaja Zetsku i Banijsku. Ovim će biti unapređeni uslovi u saobraćaju za veliki broj stanara okolnih stambenih zgrada, kao i za njihovu decu koja ovde svakodnevno idu u školu. Rukovodstvo Mesne zajednice 'Kertvaroš' je dobro odredilo prioritete za uređenje. Tokom naredne godine planira se i izgradnja određenog broja parking-mesta, što će omogućiti oslobađanje kolovoza i bolji protok i bezbednost saobraćaja“, istakao je Bakić.

Naglasio je da je urđenje saobraćajnica nešto što je gradjanima potrebno i što gradjani –vide.

„Na konferenciji za medije, održanoj sredinom septembra u Gradskoj kući, na kojoj su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada aktuelne gradske vlasti, rekao sam da smo odradili jedan jako težak posao koji nije bio vidljiv, a to je konsolidacija i stabilizacija budžeta Grada Subotice. Ovo su sada plodovi toga rada, jer to su realna sredstva, nema više zaduživanja, nema ni kreditiranja niti razno-raznih kombinacija. Rekonstruisaćemo i obdaništa, i dečja igrališta, jer kada imate sredstva možete i da planirate i da realizujete planirano. Dakle, Subotica radi, gradi i ide napred“, podvukao je gradonačelnik Bakić.

Nedavnim rebalansom budžeta, dodao je, obezbeđena su sredstva da dodatno, do kraja godine, asfalt dobije još pet novih ulica, a kolovoz rehabilituje još u tri ulice.

Ognjen Golubović je naveo kako se u Zetskoj ulici danas završava postavljanje habajućeg sloja u širini od šest metara i dužini od 400 metara, da ukupna vrednost radova iznosi 4,8 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta.

„U ponedeljak nastavljamo sa postavljanjem habajućeg sloja u Dobojskoj ulici u širini od pet metara i dužini od 150 metara. Sredstva za realizciju ove investicije vredne 1,5 miliona dinara takođe su obezbeđena iz budžeta Grada Subotice. Završeni su radovi u Banijskoj ulici koja je proširena za jedan metar. Urađena je, znači, jedna velika celina koja je 'žila kucavica' ove mesne zajednice. Uradićemo i parkinge u okviru MZ 'Kertvaroš' u dve etape, po 40 parking-mesta. Na taj način će se paralelno parkiranje u Zetskoj ulici izmestiti u unutrašnjost i time obezbediti front ove ulice“, kazao je Ognjen Golubović.

Radove na rehabilitaciji kolovoza u Zetskoj ulici izvodi kompanija „Vojput“, iz Subotice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading