ISPIT KOJI SU SVI PADALI, SAMO JE VUČIĆ POLOŽIO Ministar Vulin se oglasio jutro posle Raške: Pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu!
Foto: Marko Đoković

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "položio ispit" tokom krize izazvane akcijom specijalne kosovske policije i upisao se "još jednom" u kolektivno sećanje nacije.

Tokom gostovanja na TV Pink, Vulin je kazao da su svi srpski vladari i državnici "najteži ispit" polagali ili padali na pitanju Kosova, a da je Vučić taj ispit položio.

"Zaboraviće se mnoge dnevne političke odluke, mnoge stvari - da li ste ili niste u pravu, ali pamtiće se kakvi ste bili na Kosovu. To je istorija. To je ulaz u kolektivno pamćenje i to vam srpski narod neće oprostiti ako niste položili ispit", istakao je on.

On je naveo da su tokom sastanka Vučića sa predstavnicima Srba i gradjanima sa Kosova u Raški svi razmišljali emotivno - da treba poslati vojsku i policiju na Kosovo, ali da je državnik Vučić rekao: "Ne" i poslao poruku da se napadi na Srbe ne smeju ponoviti i da to velike sile i Albanci znaju.

"Srbi su došli očajni, predsednik je saslušao svakog i svako je mogao da kaže šta god je hteo, stao je uz njih i rekao im ono što je ceo svet morao da razume: 'Branićemo vas'", rekao je Vulin.

Vulin je kazao da je premijer Kosova Aljbin Kurti "kukavica", i da za razliku od prethodnih pregovarača Pritšine "nema elementarnu odgovornost" ni za Albance, ni za Srbe.

"Ti specijalci su mogli biti pobijeni. A koliko je Srba moglo biti pobijeno, ni to ga ne zanima", istakao je Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Gagi

15.10.2021 03:28

Mi nikada nećemo okrenuti leđa našem narodu na Kosmetu i uvek ćemo biti uz njih i do kraja.