Među nesvrstanima najmanje deset država koje su spremne da povuku priznanje Kosova
Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je povodom poteza kosovske predsednice Vjose Osmani, koja je poslala poruku državama učesnica Pokreta, a nisu priznale nezavisnost Kosova, da ne nasedaju na navodnu propagandu Srbije, rekao:

"Oni misle da je politika u tome što će svaki dan da napadnu Srbiju i negiraju sve što radi. Misle da se problemi rešavaju i da ste politički posao završili ukoliko date što agresivniju izjavu, a da ne radite ništa. Dovoljno je tri puta da tvitnete i rešili ste probleme. Hvala ako misli da tako ide. Mi nikoga ne varamo, ne obmanjujemo, a ako to neko radi to su oni, iako oni nisu važni, već oni koji ih podržavaju", rekao je Vučić.

Prema rečima Vladislava Jovanovića, bivšeg ministra spoljnih poslova, nesvrstani su moćan vojno-politički bastion za pritisak na međunarodna tela, da se okrenu rešavanju egzistencionalnih pitanja:

"Srbija se duže vremena pozicionira na više strana, uključujući i zemlje nesvrstanih, zapadne države, uz Rusiju i Kinu. Povećan broj prijateljskih zemalja onemogućiće neku nedozvoljenu agresiju na nas. Tokom samita smo imali vremena da ih još jednom uverimo koliko presedan oko KiM može da bude štetan i za njihove multinacionalne države."

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

13.10.2021 12:45

I, sta sad cekaju te drzave, sto ne urade to !?