MILOŠ VUČEVIĆ Ova škola već sedam decenija proizvodi najbolje kadrove u svetu umetnosti, i ova donacija je najmanje što zaslužuje (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Događaju su takođe prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nebojša Ranđelović, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i direktor škole „Bogdan Šuput“ Đura Radišić.

"Do sada smo, u saradnji sa NIS-om u okviru programa „Zajednici zajedno“, realizovali 99 projekata u Novom Sadu. Ovaj projekat u Školi za dizajn „Bogdan Šuput“ koncipiran je tokom 2020. godine, i nadam se da će informatički kabinet koristiti učenicima za sticanje novih znanja i dalji razvoj kreativnosti. Malo se govori o ovoj školi koja već sedam decenija proizvodi najbolje kadrove u svetu umetnosti, i ova donacija je najmanje što ustanova tog kvaliteta zaslužuje" – naglasio je Miloš Vučević.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Nebojša Ranđelović, rekao je da je ovo samo jedan od projekata koje Ministarstvo podržava, ocenivši da je ulaganje u obrazovanje mladih ljudi ključna stvar za napredak.

Foto: Printscreen/instagram

 

 

"Zemlja koja ima talentovane mlade ljude ima i budućnost. Za kompaniju NIS je čast što je podržala školu sa dugom tradicijom, a cilj nam je stvaranje jake zajednice. Drago nam je što imamo dobre partnere kao što su Ministarstvo prosvete i Grad Novi Sad. Do sada smo u projekte u Novom Sadu uložili više od 190 miliona dinara. Danas nastavljamo da stvaramo budućnost na delu i verujemo da nas čeka još mnogo uspešnih poduhvata u korist građana Novog Sada" – istakao je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Prema rečima direktora škole „Bogdan Šuput“ Đure Radišića, doniranim sredstvima nabavljeno je 16 kompleta računara, kupljeni su skener, projektor, štampač i televizor, a obnovljen je nameštaj i potpuno renoviran kabinet. On se u ime škole, učenika i roditelja, zahvalio NIS-u na donaciji, kao i resornom ministarstvu i Gradu Novom Sadu na podršci.

Grad Novi Sad

Komentari (0)

Loading