MINISTAR VULIN ODGOVORIO NA RAMINE PROVOKACIJE "Srpski svet" je jedina brana "velikoj Albaniji"
mup.gov.rs

"Kada premijer Albanije Edi Rama kaže da je zadatak njegove političke karijere 'ujedinjenje Albanije sa Kosovom' ćute sve balkanske zemlje, ćuti i Unmik koji po Rezoluciji 1244 kontroliše Kosovo i Metohiju, a EU neća da izda ni svoja čuvena saopštenja u kojima poziva "obe strane na uzdržanost".

Kada ja, koji nisam premijer Srbije, u svoje ime pozovem na političko jedinstvo svih Srba i kažem da je zadatak moje generacije stvaranje 'Srpskog sveta', onda se ceo region oglasi, a i EU ima šta da kaže", izjavio je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Pokreta socijalista, Vulin je dodao da "zato što svi ćute o 'velikoj Albaniji', Srbi moraju da govore".

"Jedina brana 'velikoj Albaniji' i jedina snaga koja će Srbima omogućiti da drugi ne odlučuju o nama je srpsko političko jedinstvo i stvaranje 'srpskog sveta'. Nadam se da će svi koji ćute o Raminom priznanju da stvara 'veliku Albaniju', ćutati i kada mi Srbi govorimo o 'srpskom svetu'", poručio je Vulin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

10.10.2021 18:22

Браво и свака част госп А.Вулин тако и треба рећи свима у брк да добро чују и почују и да се неправе блесави и наивни као "Француска собарица". Србија је велика и јака и Српски свет су сви Срби на целој Земаљској кугли. Живела Србија, живели сви Срби ма где били. Велико браво за великог и храброг А.Вулина.