Ministar Vulin obišao Operativni štab za skup "Nesvrstani 2021"
MUP

Ministar policije Vulin, uoči održavanja manifestacije "Nesvrstani 2021", uverio se u spremnost pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata angažovanih na obezbeđivanju ove manifestacije i visokih svetskih zvanica i delegacija koje će 11. i 12. oktobra boraviti u Beogradu.

Ministar Vulin posebno je informisan o preduzetim merama i radnjama pripadnika policije iz svih organizacionih jedinica angažovanih povodom održavanja ove manifestacije, saopštio je MUP.

„Svi angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz svake organizacione jedinice spremni su za početak manifestacije "Nesvrstani 2021". Svaka delegacija koja bude boravila i Beogradu u narednim danima biće u skladu sa svim našim protokolima čuvana i zaštićena. Manifestacija "Nesvrstani 2021" biće organizovana i obezbeđena na najvišem nivou“, istakao je ministar unutrašnjih poslova.

MUP

 

„Molim i građane Beograda da pokažu ono po čemu nas zna ceo svet, gostoprimstvo i ljubaznost. Neka naši gosti požele da se vrate u Beograd“, poručio je ministar Vulin.


Komandant Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata Dejan Stefanović istakao je da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova potpuno spremno dočekuju početak manifestacije „Nesvrstani 2021“.

„Povodom manifestacije 60 godina Nesvrstanih formiran je Operativni štab u Jedinici za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata. Članovi štaba su predstavnici Direkcije policije, organizacionih jedinica Direkcije policije, kao i predstavnici Vojno-bezbednosne agencije i Bezbednosno-informativne agencije. Na poslovima obezbeđenja manifestacije biće angažovano 3.243 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Očekujemo dolazak 117 delegacija sa 572 člana delegacija“, poručio je Stefanović.

MUP

 

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov poručio je građanima da će saobraćajna policija 11. i 12. oktobra učiniti sve da zastoji u saobraćaju budu minimalni, kako se ne bi remetio svakodnevni život naših građana.

„Povodom manifestacije 60 godina Nesvrstanih koja se održava u ponedeljak i utorak biće kratkotrajna obustava saobraćaja na pojedinim ulicama, pre svega u okolini Sajma i mosta Gazela. Molimo sve građane da budu strpljivi. Pripadnici saobraćajne policije će regulisati saobraćaj, tako da zastoj u saobraćaju bude što je moguće kraći. U toku ova dva dana nadamo se da će sve proteći bez problema po pitanju bezbednosti u saobraćaju“, poručio je Arsov.

Komentari (0)

Loading