ANA BRNABIĆ Hteli preko Jovanjice da izvedu državni udar
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

"Istraga je davno završena, ako je makar delić istine, u tome što je pričao Koluvija, onda je jedini način da javnost shvati šta se dešavalo je ono što je Ðukanović uradio", rekla je Brnabić u Palati Srbija, nakon sednice Kriznog štaba odgovarajući na pitana novinara kako gleda na mešanja političara u predmet "Jovanjica".

Brnabić je navela da je trebalo da se čuje za pritisak koji je vršen da bi se predsednikov brat Andrej optužio za jedno delo, da bi otišao u zatvor, i da bi se srušio predsednik Aleksandar Vučić.


"Zato što je onda postojala kriminalna organizacija, duboko ugradena u državne organe, koja je vršila direktni pritisak na život jednog čoveka, da bi optužio Andreja Vučića za krivicno delo, da bi Andrej Vučić otišao u zatvor i da bi tako srušio Aleksandra Vučića, što je državni udar", rekla je ona.

Predsednica vlade je rekla da ne razume tajming i "otkud sada ta velika zabrinutost" za predmet koji je star već dve i po godine koja nije postojala kada su se i u taj i druge slučajeve mešali predstavnici opozicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

"A imali ste potpuno drugi strandard u vreme istrage za mnogo gnusnije i opasnije zločine u klanu Veljka Belivuka, kada je bilo u redu da jedan istraživački medij objavi svedočenje, usred ili na početku istrage, koje je poverljivo. I onda ste imali čitav niz politicara koji su to samo sačekali da bi komentarisali to svedocenje, zato što bi ugrozilo istragu i koji su time direktno uticali na odluke suda…", rekla je Brnabić.

Naglasila je da nije u redu i da niko ne sme da se meša u pravosuđe, a posebno u toku istrag i da taj stav ne menja.

"Ne mislim da to treba da rade mediji, političari. Verujem u institucije i nema različite stavove u odnosu na različite slučajeve", rekla je ona i naglasila da u slučaju Jovanjice mešanje političara ne može da utice na istragu, jer je ona davno završena.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading