MINISTARKA VUJOVIĆ U MIONICI Umesto smetlišta, građani će dobiti zelenu oazu
Ministarstvo zaštite životne sredine

"Zadovoljstvo mi je što sam danas u opštini koja je dobila sredstva za zaštitu zemljišta zahvaljujući konkursu Ministarstva, kroz koji smo podržali više od 40 lokalnih samouprava širom Srbije. Ideja je bila da devastirano zemljište i klizišta uredimo tako da građani budu zadovoljniji i da istovremeno unapredimo standard života. I prostor u Mionici pored reke Ribnice je bio devastiran i pretvoren u smetlište. Sada je očišćen i tu se pravi zelena oaza sa kutkom za rekreaciju. Na priobalju Ribnice imaćemo pešačku i biciklističku stazu, kao i igralište za najmlađe. Mobilijar u parku će biti od ekološki prihvatljivih materijala, a biće posađena trava i nove sadnice", rekla je Vujović.

MINISTARKA VUJOVIĆ U MIONICI Umesto smetlišta, građani će dobiti zelenu oazu

Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Ministarstvo zaštite životne sredine sufinansira projekat uređenja zemljišta u Mionici sa više od 10 miliona dinara, a odvojena su sredstva i za projekte čišćenja tri divlje deponije u ovoj opštini.

"Ono na čemu insistiram, jeste da lokalne samouprave daju sve od sebe da jednom očišćene lokacije i ostanu očišćene. Mionica je aplicirala i dobiće video nadzor. Želim da čestitam predsedniku opštine Bobanu Jankoviću i njegovom timu na agilnosti, što su pratili konkurse i spremali projekte. Trudićemo se da što više zelenih investicija dovedemo i u Mionicu. Ministarstvo koje vodim će i naredne godine raspisivati konkurse koji su dali dobre rezultate, i zato je važno da se lokalne samouprave organizuju i kandiduju dobre projekte", rekla je Vujović.

MINISTARKA VUJOVIĆ U MIONICI Umesto smetlišta, građani će dobiti zelenu oazu

Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Ministarka je istakla da je Mionica jedna od 11 opština koje su obuhvaćene projektom izgradnje regionalnog modernog sistema za upravljanje otpadom, „Kolubara – Kalenić“.

Prema njenim rečima, to je kapitalni projekat koji biti realizovan uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj i Francuske agencije za razvoj. Kad se završe radovi, otpad će se tretirati po najsavremenijim standardima.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading