PRVA LINIJA ODBRANE: Hoće istina da zaboli
Vladimir Đukanović - Privatna arhiva

Nije li osnovno načelo krivičnog postupka da je svako nevin dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi krivica?

Jeste, sve je to baš tako, osim za naše „apologete istine“ koji su sebi prišili epitet nezavisnih i za koje moramo da prihvatimo da su to što tvrde, baš kao što detetu moramo da udovoljimo kada nacrta konja i da mu kažemo - jeste, sine, to je zaista konj.

Ti takozvani nezavisni mediji i njihovi lažni novinari odavno su utvrdili šta je istina u slučaju „Jovanjica“ i shodno tome odavno su presudili Predragu Koluviji. Njihova istina je da je to najveća plantaža marihuane u Evropi koju je vlast kontrolisala, odnosno Aleksandar Vučić preko brata Andreja. Sve suprotno izrečeno istini koju su oni ustanovili znači da ćete proći toplog medijskog zeca i biti raščerečeni. Moram priznati da su dotična gospoda odavno prevazišla Gebelsa i njegovu maksimu da sto puta izrečena laž postaje istina. Ipak, sa jednim malim izuzetkom. Gebels kao vrhunski medijski zločinac ipak je držao do toga da ima pismen i obrazovan svet koji je radio propagandu. Ovi su em nepismeni, em vrhunski neobrazovani. Samim tim laži koje su dve godine medijski servirali o „Jovanjici“ raspršile su se kao mehur izlaskom iz pritvora Predraga Koluvije, odnosno jednim njegovim nastupom i to ne na nekom mejnstrim mediju, već na Jutjub kanalu.

Koliko su besni, koliko ih boli to što je Koluvija dobio priliku, pa makar i na Jutjub kanalu, da negde nešto kaže u svoju odbranu, najbolje govore njihovi idiotski tekstovi po portalima. Ne pročitah ni u jednom od tih njihovih „genijalnih“ tekstova nešto što demantuje ono što je Koluvija izneo. Sve se svodi na najgore uvrede prema meni što sam se uopšte drznuo da radim s njim taj razgovor, kao i na samog Koluviju. Ima li boljeg dokaza koliko ih je pogodilo ono što je izneo? Razumem ja njih, jer kampanja u koju su milione evra uložili da dokažu kako je vlast napravila najveću plantažu marihuane u Evropi se srušila kao kula od karata. Umesto da se sruši vlast na ovoj izmišljenoj aferi, baš onako kako je portparol ove sramne kampanje Miroslav Aleksić godinama najavljivao, srušila se njihova kampanja. Zajednički, pojedini visokopozicionirani likovi iz vladajućih struktura i njihovi opozicioni saradnici postali su svesni koliko im je kredibilitet prestao da postoji jer kompletna javnost sada vidi kakvi su lažovi.

Dodatno, moram i sebe malo da odbranim, jer mi kojekakvi polupismeni i neobrazovani novinari vele da sam narušio istragu objavljivanjem intervjua čoveka koji se brani sa slobode i ima nanogicu. Čisto da obavestim te nesrećnike, koji ništa ne znaju, da je istraga odavno završena i da su napisane dve optužnice po kojima se vode dva postupka u vezi sa „Jovanjicom“. Samim tim, nemam šta da narušim, ali kome to objasniti kada njih ništa ne zanima da pročitaju.

Dodatno, zameraju mi zato što sam kao advokat predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe, pa samim tim i član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, što oni vele da je konflikt interesa. Iskren da budem, ne znam ko bi to po njima trebalo da bude predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe. Verovatno neko ko je mesar, mašinac ili priučeni novinar kao oni, ali valjda je sasvim logično da neko ko je diplomirani pravnik ili advokat bude na čelu takvog odbora. Tako je oduvek bilo, pa i onda kada je recimo kolega advokat Boško Ristić, tada istaknuti funkcioner Demokratske stranke, bio na čelu tog odbora i takođe bio član Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, samo što se tada nisu setili da nekom prigovore za konflikt interesa. Devedesetih godina na čelu tog odbora bio je Borivoje Borović, s tom „malom“ razlikom što je taj odbor tada direktno birao sudije. Inače, čisto da ih obavestim da Ustav i zakon garantuju advokatskoj komori da delegiraju po jednog člana u VSS i DVT, pa po logici koju oni slede, izgleda da su i ti advokati u konfliktu interesa. Njihovom licemerju nema kraja.

Kako god, istina ume baš da zaboli, a Koluvija je jednim krošeom, u stilu Rokija, bacio na pod dvogodišnje laži. Kreatori tih laži neka se sada misle šta će i kako će dalje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading