DIPLOMATSKA POBEDA PREDSEDNIKA Dodik: Vučić pokazao da je čovek mira i dijaloga
EPA

 

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da je rešavanje krize na severu Kosmeta državnički potez predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je još jednom pokazao da je čovek mira i dijaloga, a ne sukoba.

Dodik je izjavio Srni da je Vučić ovim diplomatskim uspehom Srbije na miran i demokratski način obezbedio Srbima na Kosmetu da mogu da žive u miru i slobodno se kreću i tako još jednom pokazao sposobnost i snagu Srbije da brani svoj narod na Kosovu i Metohiji, te da ga u tome ne mogu omesti ni prijetnje ni pritisci nikakvih kosovskih specijalnih snaga ni međunarodnih mešetara.

"Povlačenje pripadnika ROSU predstavlja diplomatsku pobedu Vučića, koji je tako sprečio da se na severu Kosmeta odomaći virus političkog ekstremizma, izbegnu sukobi i sačuva mir. Ovo je prvi put da se na Balkanu povlače snage koje su osokoljene podrškom nekih međunarodnih faktora pokušale da silom rešavaju nesporazume izbjegavajući dijalog, dok se to na primer u BiH nikada nije dogodilo", istakao je Dodik.

DIPLOMATSKA POBEDA PREDSEDNIKA Dodik: Vučić pokazao da je čovek mira i dijaloga

Printscreen

 

 

On je ukazao da se u BiH izbegava unutrašnji dijalog koji jedino može doneti pravično rešenje i sačuvati mir i stabilnost.

"Veliki diplomatski uspeh Vučića i srpske strane je i taj što je Evropska unija konstatovala da nije poštovan Briselski sporazum sa kosovske strane, kada je u pitanju zajednica srpskih opština te da će to sada biti prioritetna tačka na sljedećim pregovorima dvije strane u Briselu", rekao je Dodik.

Republika Srpska, koja je sa uzbuđenjem pratila događaje na sjeveru Kosova i Metohije, naglasio je Dodik, sa olakšanjem je primila odluku o rešavanju ove krize, dajući punu podršku Srbiji sa Aleksandrom Vučićem na čelu koji je obezbijedio mir i slobodu kretanja za našu braću na Kosovu. 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Мијо

01.10.2021 13:10

Александар Вучић одговорно ради свој посао и показао је велики дипломатски успех ретко који човек је могао овако нешто да уради. Вучић је показао велику способност и велику одговорност захваљујући његовој борби успели смо да победимо и да у овом дијалогу изађемо као велики победници.

Mika

01.10.2021 13:16

Puno su Srbi propratili da bi se sad olako upuštali u neke oružane sukobe, sad znamo da borbu vodimo za pregovaračkim stolom što je puno bolje za nas.

Tesa

01.10.2021 13:36

Vučić se zalaže za mir, jer samo tako možemo sačuvati stabilnost u regionu.

Milivoje

01.10.2021 14:35

Nas predsednik je uevk bio za mir i dijalog, covek koj je uvek izbegavao sukobe i konflikte!

lela

01.10.2021 18:48

Sada bi trebali raditi na tome da što više drzava Povuce prznanje tzv.Kosova.

Julija

01.10.2021 21:32

Veliki je problem sto Pristina nista nezeli da postuje.