VUČIĆ RAZGOVARAO SA STOLTENBERGOM Predsednik Srbije sa šefom NATO-a o situaciji na Kosmetu
Foto: Alo/ilustracija

Predsednik je na njegovu zabrinutost situacijom na severu južne srpske pokrajine, odgovorio da Srbija nijednim svojim potezom nije narušila ni Briselski sporazum, ni rezoluciju 1244.

OKUPACIJA SEVERA KOSOVA

- Sedam dana traje potpuna okupacija oklopnim vozilima severa Kosova i Metohije, koju sprovodi Priština, sedam dana svi u međunarodnoj zajednici glasno ćute. Ipak, svi su zabrinuti kada na teritoriji centralne Srbije ugledaju helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri, rekao je predsednik Vučić. 

"Ipak, svi su iznenada zabrinuti kada na teritororiji centralne Srbije ugledaju srpske helikoptere i avione, jer valjda ne bi trebalo da postoje, ili ne bi smeli da polete dok im Kurti ili neko iz međunarodne zajednice to ne odobri", ističe predsednik Vučić.

On je napomenuo da Srbija poštuje sve međunarodne sporazume koje je potpisala, i da će se uvek ponašati odgovorno i ozbiljno, ali Srbija i dalje pita kad kreće formiranje ZSO i kada će Kurtijeve oklopne jedinice biti povučene sa severa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima.

Na kraju, uz zahvalnost generalnom sekretaru Stoltenbergu na korektnom odnosu i želji da sasluša srpsku stranu, predsednik Vučić je postavio pitanje: Koju je to normu i međunarodni propis Srbija prekršila? Danas, juče ili bilo kada?

Dvojica sagovornika dogovorili su da ostanu u stalnom kontaktu zbog neophodnosti očuvanja mira i stabilnosti u celom regionu, napominje se u saopštenju.


 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Lola

26.09.2021 13:48

Srbija nikada neće odustati od onoga što nam vekovima pripada. Kosovo je srce Srbije...

stevo

26.09.2021 14:02

Nije ovo ni malo naivno.Moramo po svaku cenu sacuvati interes srpskog naroda na KiM

Мијо

26.09.2021 23:34

Косово је увек било наше и увек ће остати. Подржавам ову борбу нашег председника наш народ мора да буде заштићен свако ко напада наш народ напада нашу државу и држава треба оштро да реагује по питању свега овог.