Vučić: Nemojte da me lažete i pravite majmunom! Ako Albanci krenu na Srbe, verujte mi, neće biti progona... (VIDEO)
Printscreen

Vučić je na početku govorio o demografiji kao jednoj od ključnih tema konferencije na kojoj je učestvovao.

- Pitanje demografije je suštinsko pitanje Srbije. Bez ljude ne možemo da uradimo ništa. Kakav god da je mortalitet, sa stopom nataliteta pobeđujete sve. U narednih mesec dana izaći ćemo sa merama natalitetne politike - kazao je Vučić.

Vučić je istakao da se nada da će uskoro, pošto preda funkciju predsednika, da ugosti predsednika Poljske.

Kosovo i Metohija

Predsednik je izrazio zabrinutost zbog događaja na Kosovu i Metohiji, ali i poručio da neće biti progona.

- Zabrinut sam zbog prebijanja Srba, ali to je pitanje za NATO i EU zašto to dozvoljavaju. Jasno smo postavili granice dokle ćemo trpeti odluke Albanaca. Verujem u hrabrost naroda. Bude li pokušaja progona našeg stanovništva, verujte mi, to se neće dogoditi - poručio je predsednik Srbije.

Zajednica srpskih opština

Vučić se osvrnuo i na Briselski sporazum i istakao da je pitanje za Amerikance i EU dokle ćemo da trpimo izbegavanje Albanaca da ispune ono što su potpisali.

On je istakao da Srbija traži hitno formiranje Zajednice srpskih opština i da od toga neće odustati.

- Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da sutra zaseda menadžemt i počnemo sa formiranjem ZSO. Nadam se da nećemo čekati još 10 godina - naveo je Vučić.

Samoopredeljenje i promocija knjige Kurtijeve žene u Beogradu

Vučić je prokomentarisao promociju knjige supruge premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija u Beogradu.

- Ona je žena Norvežanka. Nemam problem sa time da se plašimo nečijih reči i knjiga. Pojma nisam, pročitao sam u novinama, usput. Imao bih drugo pitanje, a kako to da je samoopredelje suština slobode samo sem za Srbe? To je pitanje za sve Evropljane. Znamo gde nam je mesto, znam da smo mali i da sile nisu bili na našoj strani 1999. godine. Da sam znao da se o tome bavi knjiga, došao bih da dobijem odgovor na ovo pitanje. Samo nemojte da me lažete i pravite majmunom kako to nije tako - naveo je Vučić i dodao:

- Sve što je vama dovoljeno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali, da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, samo nemojte to da nam obašnjavate principima. Jedan evropski državnik mi je rekao: Aleksandre ti si u pravu, ali si dovoljno pragmatičan da znaš kako moraš da nastaviš dalje.

Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima

Govoreći o povlačenju nacrta Zakona o MUP-u iz procedure, predsednik je rekao da je to urađeno na njegov zahtev jer je ostalo još šest meseci do izbora i ne želim da se donose tako važni zakoni.

- Ja sam kriv što se povlači iz procedure, izvinio sam se Aleksandru Vulinu zbog toga, uradio sam to zato što je ostalo šest meseci do izbora, ne želim da donosimo tako važne zakone na koje bi neko mogao da ima bilo kakve primedbe. Svakog dana govore kako je potrebno krivoprolićem doći na vlast, deo novinara, deo lažne elite, bivša vlast koja izigrava opoziciju, a onda se zgražavaju kad im devojka kaže da su diletanti. Oni svi zajedno ne mogu 10 odsto da skupe, pošto sve to mora, onda hajde da idemo na silu, a onda se prave naivni, pa kako je smela to da im kaže. A divnog li jezika: "Pobićemo ih sve, mora i Vukan mali da odgovara". Nisam video zakon. Da li više verujem Vulinu ili dokazanim lažovima od Marinike Tepić i Đilasa, naravno Vulinu - rekao je Vučić i dodao da je priča opozicije kontradiktorna:

- Sve to je prilično kontradiktorno. S jedne strane sam pisao zakon, koji nisam ni video, da bih ih sprečio da preuzmu vlast, a kad smo ga povukli, onda sam to opet uradio da bi ih sprečio da dođu na vlast. Pa uhvatite tu logiku, sve genije do genija. Oni nemaju pojma ni o čemu je reč, to nije bilo ni u formi predloga. Što se kriminalaca tiče, mi smo sve pohapsili. Da nisu otkrili nekad nešto, kad smo imali po tri ubistva dnevno u Beogradu. Nemojte da mi glumite borce protiv korupcije, Tepić, Đilas i Jeremić koji su sinonim za korupciju. Oni će nekome da drže pridike.

Nevena Đurić

O napadima na narodnu poslanicu Nevenu Đurić, Vučić je rekao da se radi o izuzetno talentovanoj mladoj političarki.

- Čim oni nekoga napadnu, možete odmah da ga stavite na pijadestal. To znači da vredi.Čime je ona njih uvredila? Time što im je da su diletanti i derišta i rekla istinu? Šta je tu uvreda? Ona je talenat kakav ja nikad u životu nisam video - rekao je Vučić.

On je podsetio šta je sve deo opozicije radio i na koji način zarađuju novac.

- Sećate se Đilasove izjave kad se Ana Brnabić vakcinisala, kad je Đilas izašao i rekao da nismo obezbedili vakcine. Šta je dete pogrešilo? Sve im je u lice rekla. Zašto sam im ja najveći problem? Zato što nemam nikakav strah od njih. Zadovoljan sam onim što smo radili u prethodnih 9 godina i planom za budućnost. Napadali su sve koji kažu nešto lepo o meni. Zašto imaju problem s tom devojkom? Jer živi politiku, treba da sazri, ali ima srce, energiju, e zato im smeta. Pet minuta sam gledao emisiju, takav talenat nisam video, ima energiju, posvećenost, želju da se bori. Ja hoću ljude koji ne beže, koji hoće na častan način da uzvraćaju udarce. Zato mi je jasno ponašanje i hrabrost te devojke i histerija tzv. druge Srbije, rekao sam da takvog talenta nisam video dugo. Kad sam video, došao sam do tog zaključka. A čime je to nekog uvredila? Što je rekla da su diletanti? To nije ružna reč, nju su vređali tokom emisije. Zato se borim za to dete, znam kroz šta prolazi danas, kroz koliko mržnje. Šta oni rade? Znate šta oni rade? Svi zaposleni u Đilasovoj firmi? Ništa, za šta je stručna Marinika Tepić? - upitao je predsednik Vučić.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Crna Leptirica

24.09.2021 07:53

Srbija je spremna da pokaze zube i konacno nek vide Albanci gde im je mesto.

sasa

24.09.2021 08:51

Na ovakvo ponasanje Albanaca~Pristine,EU ne sme ostati nema,ne sme zmuriti ped onim sto je ocigledno