"SPREMANA KRV NA ULICAMA" Vučić hitno reagovao, ministar Vulin dobio informacije o paklenom planu: Ovo je moj poraz...
Tanjug/Strahinja Aćimović

"Moraćete da potražite neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda"

Podsetimo, pojedine opozicione stranke kritikovale su nacrt tog zakona, smatrajući da on krši ljudska prava, omogućava kontrolu države nad građanima i zadire u njihovu privatnost. Takođe, pojedine stranke smatrale su i da se zakonom daje mogućnost ministru policije da formira paravojnu jedinicu.

U današnjem saopštenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, prosleđenog medijima se navodi, između ostalog, da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio da povuče nacrt zakona.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"1903. godine u Beogradu su izbile krvave demonstracije, jer je policija donela uredbu po kojoj su kalfe morale da u legitimaciji imaju fotografiju. 2014. godine, Zakon o radu koji je promenio Srbiju, dočekan je demonstracijama i pretnjama pobunom. Obavezno ostavljanje otisaka prstiju bilo je napadano kao kršenje sloboda i označeno kao policijska represija. Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca. Borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi će biti malo sigurniji, a policija i građani će biti mnogo nesigurniji. Kamere koje su London učinile bezbednim napadnute su u Beogradu, ono što je dobro za građane EU označeno je kao represija za građane Srbije. Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima. Sagledavajući sve činjenice, predsednik Vučić me je zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povučem iz procedure. Predsednička se ne poriče, i ja ću to uraditi. Ovo je moj lični poraz i ja ću snositi njegove posledice, ali i ovim putem želim da upoznam javnost da ću nastaviti da se borim za bezbednu Srbiju uprkos agentima i njihovim finansijerima. Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, moraćete potražiti neki drugi razlog za krv na ulicama Beograda."

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (4)

Loading
bane

23.09.2021 13:15

Samo polako...MUP dobro radi svoj posao,Verujem da ce tako biti i u narednom periodu

Boris

23.09.2021 13:17

Strašno na šta su sve ljudi spremni.

Ana

23.09.2021 13:18

Zar je moguće da postoje ovakvi ljudi?!

Мијо

23.09.2021 17:03

Закон о Полицији је свакако добар сматрам да Вулин није ништа погрешио око Закона. Људима у нашој земљи све смета по мени овај закон кад тад треба да буде усвојујен.