ČIK NEK' SE NEKO USUDI DA PREKRŠI KODEKS O PONAŠANJU: Neposlušne poslanike udaraju po džepu!
Tanjug

- Mi smo do sada imali dve vrste sankcija za kršenje kodeksa, opomenu i javnu opomenu, sada su predviđene i novčane kazne kao dodatno sredstvo, uslovno rečeno, pritiska na poslanike da poštuju odredbe kodeksa - naveo je on, i dodao da će u budućnosti struktura parlamenta biti složenija, te da će rasprave biti žučnije, te ako neko misli da novčana kazna nije neophodna, treba da se seti kakav je bio prethodni saziv.

Martinović je pojasnio i da nije cilj kodeksa da bude akt kažnjavanja.

- Mnogo smo energije potrošili na međusobne sukobe, krajnje je vreme da se politički život podigne na nivo da jedni druge uvažavamo - rekao je on.

ČIK NEK' SE NEKO USUDI DA PREKRŠI KODEKS O PONAŠANJU: Neposlušne poslanike udaraju po džepu!

Dragan Šormaz - Alo - M. Jošida

 

Poslanik Dragan Šormaz poručio je da podržava kodeks, ali i da smatra da mora i status poslanika da se uskladi s evropskim standardima.

- Za početak da se promeni budžetiranje, da se budžetiraju poslanici, a ne „zgrada“. Potom, da se kroz platne razrede odredi da u javnom sektoru najviša primanja imaju: predsednik Republike, premijer,  predsednici Kasacionog i Ustavnog suda, predsednici regulatornih tela i narodni poslanici! Onda bi i kodeks bio apsolutno opravdan - tvrdi on za Alo!

ČIK NEK' SE NEKO USUDI DA PREKRŠI KODEKS O PONAŠANJU: Neposlušne poslanike udaraju po džepu!

Aleksandar Čotrić - Alo - V. Marković

 

Tribun Aleksandar Čotrić ističe za Alo! da se novčane sankcije uvode i na predlog međunarodnih institucija.

- Do sada su se neprimereno ponašali poslanici nekih opozicionih stranaka koji su i fizički nasrtali na svoje kolege, cepali im košulje, polivali ih vodom, gađali ih kompjuterskim miševima, donosili u zgradu parlamenta i skupštinsku salu kamenje, pištaljke, transparente i muzičke instrumente. Oni bi, ako se uopšte i vrate u parlament, trebalo da strahuju od primene ovog propisa, jer će bankrotirati - rekao je on, i istakao da se uvek s uvažavanjem obraćao kolegama i da nijednom nije bio opomenut ili kažnjen.

-  Tako će biti i ubuduće - zaključuje Čotrić.

Rističević: Platiću ako me kazne

Poslanik Marijan Rističević navodi da ove izmene mogu da utiču na slobodu govora u određenim slučajevima.

- Narodni poslanici će u određenim situacijama izbegavati oštriju raspravu plašeći se sankcija. Ako me kazne, platiću. Kao što sam već platio nekoliko izrečenih kazni - rekao je on za Alo!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading