SINIŠA MALI UKANALIO DUŠANA NIKEZIĆA To što ste vi uradili sramota je za vas i za jednu državu
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

"Tačno je da zbog vaše nesposobnosti, nemara prema građanima i bahatosti, mi već godinama unazad prevremeno vraćamo vaše skupe dugove, kako bismo uštedeli na kamatama i doveli finansije u red.

To što ste vi uradili sramota je i za vas i za jednu državu, i umesto da se toga stidite, vi nas napade zašto vraćamo vaše skupe dugove uzete po zelenaškim kamatama. Krajem septembra vraćamo još 700 miliona dolara vaše preskupe obveznice, i zato smo izašli na međunarodno tržište kapitala, gde smo dobili neuporedivo bolju kamatu od vaše.

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 

To je posledica ozbiljne i stabilne države, kojoj investitori danas veruju. Da nismo prevremeno vraćali vaše dugove krajem septembra bi nas sačekalo dve milijarde evra duga, a ne 700 miliona dolara. Takođe, zahvaljujući refinansiranju vašeg skupog duga, uštedeli smo samo na kamatama 115 miliona dolara. Toliko o logici i matematici" - rekao je ministar finansija. On je dodao da je zanimljivo da su, dok su Đilas i Nikezić zaduživali grad Beograd i Republiku Srbiju, sa druge strane punili svoje džepove. "Interesantno je da je baš u to vreme, kada su se zadužili za taj ogroman novac, Đilasova firma "zaradila" 619 miliona evra.

Dakle, imate sa jedne strane zemlju na ivici bankrota, koja u jednom trenutku nije imala dovoljno novca na računu čak ni za isplatu penzija, a sa druge strane Dragana Đilasa koji puni svoje džepove. Još jednom - logika je jasna" - zaključio je ministar finansija. Mali je istakao i da je Republika Srbija danas ozbiljna zemlja, koja ima poverenje investitora, koja se gradi i u kojoj se radi. "Više nego ikada ranije ulažemo u javne investicije, lideri smo u regionu po privlačenju stranih direktnih investicija, imamo odlične makroekonomske rezultate i odgovorno se ponašamo prema javnim finansijama. Svaki dan pomeramo granice i građani Srbije danas mogu da budu bezbrižni" - zaključio je Mali.

Komentari (2)

Loading
Ivana

18.09.2021 18:05

Siniša Mali je u pravu za sve one koji su uništili našu državu.Drago mi je što zaista za budućnost našeg naroda i države, i kontroliše protok novca.

stevo

19.09.2021 01:41

Djilasovci nicim dobrim nas nisu zaduzili i to je realnost