Šiptari: Imamo tajni plan za zauzimanje severa!  SRBIJA: NEĆE VAM PROĆI!
EPA

 

Kako Alo! saznaje od izvora iz Prištine, Kurtijev cilj je da u potpunosti zbriše srpske zastave i institucije i da ugasi srpsko školstvo i zdravstvo. Zato je privremenim prištinskim institucijama veoma važno da oslabe najjaču srpsku stranku na Kosmetu - Srpsku listu, jedinu koja ima podršku države Srbije. Upravo zato na nagovor Prištine na ovim lokalnim izborima kandidovali su se i „nezavisni“ kandidati srpske nacionalnosti kojima je cilj da preuzmu vlast u srpskim opštinama, a da onda zajedno sa Kurtijem u tim sredinama zbrišu srpske institucije.

Foto: Tanjug

 

 

Sve ovo zvanično je potvrdio predsednik tzv. skupštine Kosova Gljauk Konjufca, koji je rekao da je Aljbin Kurti ovaj plan napravio sa bezbednosnim institucijama i svojim najbližim saradnicima.

- Ne znam kada će se to tačno dogoditi, jednog dana hoće, možda već sledeće godine. Verujem da bezbednosne institucije, počev od odbrambenih snaga, ministra odbrane, ministra unutrašnjih poslova, direktora obaveštajnih službi, zajedno sa premijerom Aljbinom Kurtijem prave plan kako bi bili efikasniji u sprovođenju prisustva kosovskih institucija u tom delu zemlje - rekao je on.

Na mržnju i laži uzvraćamo radom i slogom

 

Potpredsednik Srpske liste i kandidat za gradonačelnika Štrpca Dalibor Jevtić naveo je na Tviteru da je onima koji su se na predstojećim lokalnim izborima kandidovali protiv Srpske liste zajednička „mržnja“ i da isti kandiduju „laži i uvrede“.

„A naš odgovor će biti snažan, rad i borba protiv mržnje, laži i prevare. Pobediće jedinstvo i sloga i poraziti njihovu mržnju“, naveo je u objavi na Tviteru Jevtić.

Konjufca veruje da tzv. kosovske institucije prave plan za povećanje svog prisustva, pre svega u Severnoj Mitrovici, a onda i u drugim srpskim opštinama.

- Mislim da bi Vlada trebalo da sedne i napravi strateški plan za povećanje prisustva u tom delu Kosova. Treba da se konkretizuje koliko je tamo Kosovo prisutno. Oni koji pripadaju Kosovu ne treba da čekaju da Srbija pristane na to - kazao je Konjufca, misleći upravo na Kurtijeve kandidate za gradonačelnike koji su iz srpske zajednice.

Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković kazao je da je Beogradu dobro poznata opsesija političara iz Prištine severnim delom Kosova i Metohije. On je rekao da Priština uzalud pravi bilo kakve tajne planove za osvajanje severa jer je takav scenario osuđen na propast.

Alo

 

 

- Podjednako kao što nikome neće poći za rukom da ugasi srpske sredine južno od Ibra i asimiluje Srbe koji tamo žive. Mi ćemo nastaviti da budemo prisutni svuda gde je srpski narod, da ulažemo, gradimo i radimo u srpskim sredinama. Zato bi umesto pretnji osvajanjem severa, Prištini mnogo pametnije bilo da pristupi formiranju Zajednice srpskih opština jer je to je jedini plan koji ima budućnost kada su u pitanju srpske sredine na Kosovu i Metohiji - rekao je Petković.

Na najavljene provokacije Prištine da će pojačati vojno, bezbednosno ili policijsko prisustvo na severu pokrajine, Petković je albanskim političarima poručio da ne pokušavaju ni da prete, a kamoli da takve akcije sprovode u delo jer to Beograd neće dozvoliti.

Vojska lažne države uključena u realizaciju plana

Zbog ovakvog plana, Aljbin Kurti insistira i na tome da tzv. kosovske bezbednosne snage dobiju mnogo šira ovlašćenja kako bi njeni pripadnici potpuno nesmetano mogli da se kreću u četiri srpske opštine na severu Kosmeta. Ukoliko bi se ovo dogodilo, to znači i da bi tzv. vojska lažne države imala pravo da hapsi sve pripadnike međunarodnih misija, Kfora, Euleksa i Unmika, koji bi se usprotivili Kurtijevom planu da zbriše sve srpske institucije iz pokrajine. Inače, sve ovo Kurti želi da legalizuje pa je ovih dana podnet novi nacrt zakona o tzv. KBS koji se odnosi upravo na proširena ovlašćenja.

Komentari (1)

Loading
Cvijetin Jevtić

18.09.2021 08:50

Kaže:Za Kurtija. U koliko krenete na zauzimanja Srbije, Mi ćemo,Srbija,krenuti svim raspoloživim Snagama na Prištinu_Nema je više, Neće biti ni tebe ,Kurti_ubićemo te, Neće ti pomoći ni Tetkovi, Neće ni Evropa mešati ruke., Neće,mi vas ,više,nećemo gajiti!!?. Poručuje ti Narod Srbije. .....Piše, Cvijetin Jevtić,Hvala.!!!.