VULIN I PATRUŠEV Srbe su hteli da proglase za genocidni narod, a onda je nastupila Rusija...
MUP Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakli su da su odnosi i saradnja dveju država na najvišem nivou zahvaljujući ličnom odnosu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina.

MUP Republike Srpske

 

Srpski ministar je tokom sastanka izrazio punu spremnost Srbije i njenih struktura bezbednosti da zajedno sa ruskim kolegama nastave uspešnu saradnju u cilju jačanja bezbednosti u našim zemljama, kao i u daljoj borbi protiv organizovanog i sajber kriminala, trgovine narkoticima, krijumčarenja i terorizma.

Ministar unutrašnjih poslova koji je sekretaru Saveta bezbednosti Rusije preneo najsrdačnije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu u poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i zalaganju za punu primenu i poštovanje Rezolucije 1244.

Aleksandar Vulin je istakao da Srbija visoko ceni gest Rusije koja je 2015. godine blokirala usvajanje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Srebrenici po kojoj su Srbi trebali da budu označeni kao genocidan narod.

Ministar policije Vulin je sekretaru Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patruševu ponovio da je Srbija dosledna u svom stavu po pitanju vojne neutralnosti i da Srbija nikada neće biti prostor sa koga će se pokretati napadi i kampanje protiv Rusije i njenog rukovodstva.  

Komentari (0)

Loading