MINISTAR SINIŠA MALI ODGOVORIO DANICI POPOVIĆ Naši građani znaju da li bolje žive danas ili su bolje živeli u prošlosti
Foto: Printscreen

- Danas smo prvi u regionu po visini prosečne plate, dok smo do pre nekoliko godina bili na četvrtom mestu, svi su bili ispred nas. Povećavamo i minimalnu cenu rada, koja će od 1. januara iznositi 35.012 dinara. Do većih plata smo došli upravo zahvaljujući otvaranju novih radnih mesta i to tako što smo apsolutni lideri u regionu po visini stranih direktnih investicija, zatim imamo ogromna ulaganja u javne investicije,  i upravo u IT sektor, koji profesorka pominje. U poslednje četiri godine dupliran je broj zaposlenih u IT sektoru. Izvoz IKT usluga će ove godine preći 1,5 milijardi evra, što je duplo više nego 2016. godine. Ulaganje u inovacionu infrastrukturu u prethodnih nekoliko godina iznosi 100 miliona evra, a raste nam i udeo u BDP-u pa tako u 2020. godini iznosi 5,4% - rekao je ministar finansija.

On je dodao da je ponosan upravo na to što se Srbija jeste otvorila i što stranci dolaze, iako je u pomenutom gostovanju prof. Popović zamereno kako se to ne dešava.

- U prvih sedam meseci ove godine imamo dve milijarde i 72 miliona evra stranih direktnih investicija i apsolutni smo šampioni u regionu. Udeo investicija u BDP je dostigao 25,1%, a u poslednjih sedam godina otvoreno je 250 fabrika širom Srbije. Naša zemlja se jeste promenila i pokrenula, i na to smo ponosni, uprkos kritikama kojima smo svakodnevno izloženi. Naši građani znaju da li bolje žive danas ili su bolje živeli u prošlosti. Oni najbolje znaju i oni daju krajnji sud - zaključio je ministar Siniša Mali.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading