Petković: Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir
Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je dobro što će se otvoriti arhive tzv. OVK jer, kako je rekao, porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir.

On je napisao to na svom Tviteru i podsetio da su na današnji dan pre tačno dve godine sahranjeni su posmrtni ostaci petočlane porodice Šutaković - oca Nedeljka (63), majke Darinke (58) i tri maloletna sina Aleksandra (17), Đorđa (15) i Radomana (10) koje su pripadnici UČK brutalno pogubili.

Oni su, naveo je, oteti 12. juna 1999. u Đakovici, a njihovi posmrtni ostaci nađeni su u masovnoj grobnici na lokaciji "Bunker" čak 20 godina od otmice.

Dodao je da je Komisija utvrdila da su ubijeni egzekucijom, a da su njihova tela sakrivena na deponiji da se nikada ne bi otkrila brutalna istina.

"Zbog Nedeljka, Darinke, Aleksandra, Đorđa i Radomana moramo da saznamo istinu o svim nestalima. Zbog njih je dobro što će se otvoriti arhive UČK. 'Bunker' je poslednja lokacija čiju je pretragu omogućila Priština i mi tražimo još 9 lokacija. Porodice zaslužuju istinu, a žrtve mir", napisao je Petković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading