SELAKOVIĆ ODGOVORIO NA GNUSNE LAŽI VIOLE FON KRAMON Srbija ima pravo da brani interese srpskog naroda i u Crnoj Gori i u bilo kojoj drugoj državi!
Tanjug/Strahinja Aćimović

Poslanica Evropskog parlamenta, Viola fon Kramon, izjavila je danas kako Srbija koristi SPC za svoje političke ciljeve u Crnoj Gori, te kako Đukanović i Vučić pokušavaju da destabilizuju Crnu Goru.

Povodom njenih skandaloznih izjava, oglasio se i ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković.

Njegovo saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Srbija je dosledna u nemešanju u unutrašnje stvari Crne Gore, tako da je svaki pokušaj da se odgovornost za pokušaj onemogućavanja ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju podeli između organizatora i inspiratora nasilnih ekstremističkih protesta, a oni su u vrhu crnogorske vlasti, i Srbije,  najblaže rečeno zlonameran i politički tendenciozan.

Gospođa Viola fon Kramon, kojoj je očigledno programski cilj da kleveće predsednika Srbije Aleksandra Vučića i koči razvoj naše zemlje predstavljajući je u neistinitom i pogrešnom svetlu, i ovoga puta se odvažila da Beograd stavi u kontekst pokušaja gušenja demokratskih sloboda srpskog naroda i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. 

Ne mogu krivci biti i oni koji guše verske slobode, a u tom kontekstu gospođa Fon Kramon pominje Mila Đukanovića, i oni koji se dosledno na demokratski način bore za poštovanje verskih i drugih sloboda srpskog naroda, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori. 

Srbija ima legitimno pravo da političkim sredstvima brani interese srpskog naroda i u Crnoj Gori i u bilo kojoj drugoj državi u kojoj Srbi u većem broju žive, i to, ne samo da nije u suprotnosti sa evropskim vrednostima i standardima, već je upravo u skladu sa njima, i zato ćemo to nastaviti da činimo. 

Evroposlanica Fon Kramon ne shvata da niko ne može da "koristi" ili "instrumentalizuje" Srpsku pravoslavnu crkvu za svoje političke ciljeve, jer ona je starija od svih drugih srpskih i velike većine evropskih institucija, i njene tvrdnje samo pokazuju da ona ne ume ili ne želi da shvati ni Srbiju, ni Balkan, pa ni samu Evropu."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Čedomir

08.09.2021 00:34

Srbija će uvek štititi interese svojih građana!

stevo

08.09.2021 00:52

Srbiji je stalo do dobrih odnosa sa Crnom Garom.Uvek uz svoj narod,gde god se nalazio

Jašo

08.09.2021 03:27

Srbija neće dozvoliti da se Srbi gaze, bilo gde u svetu.

Ристана

08.09.2021 08:49

Колико ја знам свака држава брани интересе народ на тлу било које државе.

Мијо

08.09.2021 10:38

Наша земља је свакако исправно поступила. Што се тиче конкретно овог случаја сматрам да треба да бранимо интересе свог народа то нам је првом месту и сматрам да је наша држава свакако исправно поступила.