"AMFILOHIJE SE PREVRĆE U GROBU ZBOG ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA" Šapić ogorčen, ima samo jednu poruku za Mila Đukanovića
SNS

U Crnoj Gori se rađa ekstremistička i antisrpska politika koju sprovodi DPS za koju se ne zna do čega će da dovede, kaže potpredsednik SNS Aleksandar Šapić i dodaje da mu teško pada tamošnja situacija.

Atmosfera u toj državi dovedena je do usijanja i nadam se da neće prerasti u sukobe, kazao je on gostujući na TV Pink.

Šapić je ocenio da ljudi koji danas vode Crnu Goru nisu dorasli zadatku koji im je poveren od strane građana na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, da nisu spremno dočekali pobedu nad DPS-om Mila Ðukanovića. 

- Pokojni mitropolit Amfilohije se okreće u grobu kada čuje šta izjavljuje Zdravko Krivokapić, koji je na vlast došao na krilima SPC, a sada se neće udostojiti da bude na ustoličenju naslednika mitropolita Amfilohija. Jedino što mogu da uradim jeste da apelujem da pokušamo da smirimo strasti - rekao je Šapić.

Šapić je DPS uporedio sa strankama koje su u Hrvatskoj i BiH nastajale početkom devedesetih godina, a čija je okosnica politike i smisao postojanja bio antisprski narativ.

- Za razliku od perioda kada je DPS nastajao i kada su se i pored procrnogorske politike i borbe za nezavisnost trudili da imaju umereniji stav, poslednjih godina to je postala jedna potpuno antisprska organizacija. Nije mi jasno da neko ko je na tako odgovornoj funkciji poput Mila Ðukanovića, više od 30 godina na vlasti, poziva na otvoreni sukob - rekao je Šapić.

Naglasio je da ako mislimo da živimo u normalnom društvu moramo da postavimo standarde ponašanja i da ne dozvolimo da naše različitosti prerastaju u mržnju i sukobe.

- Ne možemo istinom da tretiramo samo ono što nama odgovara. Nama je ostrašćenost problem, mediji su nam navijački, sve manje ih se bavi izveštavanjem, bave se odbranom politike kojiu zastupaju njihove gazde - poručio je Šapić.

On je najavio i da će sutra, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem, posetiti Osnovnu školu "Duško Radović", koja je tokom prethodne godine potpuno rekonstruisana i opremljena, i tamo obeležiti početak nove školske godine.

- Nadamo se da će ove godine đaci moći školu da koriste u punom kapacitetu, mi smo je završili prošle godine. Uloženo je 139 miliona dinara, škola je potpuno rekonstrisana i opremljena i mislim da će deca biti zadovoljna kako ona izgleda - rekao je Šapić.

Komentari (0)

Loading