"OVO SU ČINJENICE, IMALI SMO ODREŠENE RUKE DA OTKRIJEMO ISTINU" Vodeći stručnjak za holokaus Grajf čvrsto stoji iza temeljnog izveštaja: U Srebrenici nije bilo genocida! Sreb
EPA

Komisija je, istakao je, imala potpuno odrešenih ruku i da Vlada Republike Srpske uopšte nije intervenisala u njihovom istraživanju.

„Unapred su nam rekli da će prihvatiti sve posledice i rezultate našeg rada“, rekao je Grajf sinoć u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je dodao da im je glavni cilj istraživanja bio da eliminišu sve iskrivljene istine koje su se nakupile proteklih godina i da budu lojalni samo jednoj stvari - činjenicama.

„Ovo je objektivan, autentičan izveštaj o činjenicama“, naglasio je Grajf i dodao da je zadovoljan što će sa tim dokumentom moći da se upozna ceo svet.

U Srebrenici se nije dogodio genocid i nema osnova za tvrdnje da je oko 8.000 Bošnjaka ubijeno u toj regiji u julu 1995. godine, zaključci su Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine, čiji je izveštaj predstavljen u Beogradu u prisustvu osmoro članova te komisije.

Na izveštaju je radilo 10 članova Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995.

Istraživanje je trajalo 18 meseci i na 1.106 stranica Komisija je uradila Izveštaj koji je već predstavljen u Banjaluci, a sada je i javnosti u Beogradu.

"Kao Komisija stojimo iza svakog slova, naš jedini cilj je bila istina, sigurni smo da su naši rezultati istiniti i da predstavljaju realno stanje stvari. Obavili smo detaljan posao i verujemo da će izveštaj biti korišćen u regionu", rekao je Grajf na konferenciji za medije.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading