MILENKO JOVANOV ODGOVORIO NA PROZIVKE BIVŠEG MINISTRA IZ TABORA SPS: Trivana su našli na deponiji propalih političara
Goran Trivan i Ivica Dačić FOTO: Tanjug Sava Radovanović

Svojim izjavama izazvao je mnogo reakcija, a mnogi su se zapitali da li je Trivan sve bliži napuštanju stranke čiji je član već trideset godina.

- Negde smo na granici scenarija o kome pišu mediji, a to je da zajedno s naprednjacima napravimo zajednički entitet. Ali to je put ka gašenju SPS i moraće o tome da se vodi računa jer niko u SPS nema ambiciju da naša partija prestane da postoji. Šapić je dobar primer toga kako bi to izgledalo. Šta ako je ujedinjenje SPAS-a i SNS bio način da se pacifikuje Šapićeva stranka koja je jačala? - kazao je Trivan.

Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije i član Predsedništva naprednjaka, istakao je da mnogi na političkoj sceni sami sebi deluju mnogo mudrije, a pre svega - neuporedivo važnije kad komentarišu Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

-  Čak i o potpuno besmislenim temama, kao što su odluke drugih ljudi da postanu članovi SNS. Tek, bavljenje tuđim poslovima po pravilu je znak da takvi definitivno nemaju dovoljno svog posla. Ako u to ne računamo tople i srdačne pohvale na račun ekstremista koji o državi i njenom predsedniku govore sve najgore, i to još plasirane u tajkunskim tabloidima, naravno. To im i nije baš naročito zahtevan posao, ma koliko ga posvećeno obavljali - poručio je on za Alo!.

MILENKO JOVANOV ODGOVORIO NA PROZIVKE BIVŠEG MINISTRA IZ TABORA SPS: Trivana su našli na deponiji propalih političara

Milenko Jovanov foto: Vladimir Marković

 

 

Poslanik SNS-a Milenko Jovanov ističe da je mnogo važnije ko kaže od toga šta kaže.

- Međutim, u slučaju bivšeg ministra Trivana, za koga mislim da je najgori ministar ekologije u istoriji Srbije, bitno je i gde je rečeno. Kada se sve to uzme u obzir, proizlazi da je bivši ministar iz SPS-a potresnu tužbalicu o sebi i svojoj partiji izrekao u mediju koji je u vlasništvu tajkuna i koji se na svakodnevnom nivou na najbezočniji način obračunava sa predsednikom Vučićem i SNS-om. Dakle, ili je „Danas“, kao medij u vlasništvu tajkuna, počeo da se bavi reciklažom, pa je gospodina Trivana pronašao na nekoj deponiji propalih političara i pokušava da od njega napravi novi proizvod, ili je sam gospodin Trivan želeo da da svoj skromni doprinos u pljuvanju po predsedniku Vučiću i SNS-u. Doduše, moguće je da su u pitanju obe mogućnosti istovremeno. Što se samih izjava i političkih analiza bivšeg ministra Trivana tiče, za njih nisu bili zainteresovani ni u SPS-u, čiji je član. Kada je njima nebitno šta on misli, pa su ga rashodovali, zašto bih ja trošio reči na njega - kazao je Jovanov za Alo!.

Dačić me nije zaštitio

Trivan nije propustio priliku ni da potkači lidera SPS Ivicu Dačića.

- Ivica Dačić svojevremeno je uveo princip da SPS na svakim narednim predsedničkim izborima mora imati svog predsedničkog kandidata. Ne znam kako će danas nakon najave da će podržati predsedničkog kandidata, koalicionog partnera, opravdati taj svoj princip. Koliko su puta naši poslanici spomenuli Ivicu u parlamentu? Retko, razume se. Za to nisu krivi oni, već sam Ivica Dačić jer je on predsednik stranke koji bi morao da se pozabavi unutrašnjom komunikacijom - kazao je Trivan.

Govoreći o periodu kada su ga kao ministra ekologije mnogi kritikovali, osvrnuo se na to da nije imao podršku mnogih u SPS-u, pa nije imao ni Dačićevu podršku.

- On nikada nikoga nije ni zaštitio - zaključio je Trivan.

Ivica Dačić ostao je nem na ovakve izjave i do zaključenja broja nije se oglasio tim povodom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading