ZAŠTIĆENI PRIMITIVAC Slaviša Lekić vređa novinarke, borci za prava žena i slobodu medija se prave mutavi
Foto: Printscreen

Novinarka je postavila pitanje Slaviši Lekiću zbog čega veliča i raduje se zbog zverskog napada Dragana Bjelogrlića na Gagu Antonijevića, a ovaj joj je uputio prostačke reči.

"Nesrećnice, znaju li ti kod kuće čime se baviš, časnije je da se otvoreno baviš prostitucijom, nego da se raspadaš u tom smeću".

ZAŠTIĆENI PRIMITIVAC Slaviša Lekić vređa novinarke, borci za prava žena i slobodu medija se prave mutavi

Foto: Printscreen

 

 

Očekivane reakcije na ovaj podmukli napad izostaju. "Veliki borci" za ljudska prava, slobodu medija i prava žena kao da su danas uzeli godišnji odmor i otputovali u Hrvatsku na letovanje.

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je za "ALO!" da NUNS reaguje samo kada nekome "baš" prete fizički.

- Mi ćemo izdati neko opšte saopštenje. Pokušavamo da smirimo scenu. Otkad sam predsednik, imamo zajedničke akcije sa UNS-om i malo smo uspeli da smirimo scenu, ali mi smo zatrovano društvo. Ne možemo reagovati na dnevnom nivou. Reagujemo kad nekom baš prete fizički. Najviše smo angažovani na bezbednosti novinara. Vi danas imate 160 uvreda raznih, a naročito na tim društvenim mrežama i preko SMS poruka. Postoji hiperprodukcija uvreda i kleveta - rekao je Željko Bodrožić.

Međutim, Nezavisno udruženje novinara Srbije je pre samo 20 dana osudilo nastup ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je u emisiji Fokus na Televiziji B92 izjavio da je novinar Vuk Cvijić “član stranke Vuka Jeremića”. U tom slučaju nije se radilo o fizičkoj pretnji. Deluje kao da je za NUNS veća sramota biti član stranke Vuka Jeremića, nego baviti se prostitucijom. 

Sa druge strane, NUNS nije osudio ni targetiranje medija kada je to uradio Tviter. 

Ovo nije jedini primer da se NUNS oglasio iako nije bilo fizičke pretnje, pa čak ni uvreda. Tako je prošle godine NUNS osudio, kako su oni naveli, "neprimereno ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema novinarki Oliveri Jovićević".

Kolegijalnost je takođe izostala. Novinarka Olja Bećković "ljubazno" se zahvalila i spustila slušalicu kada smo želeli da joj pružimo priliku da stane u zaštitu koleginice koja je na prostački način izvređena.

ZAŠTIĆENI PRIMITIVAC Slaviša Lekić vređa novinarke, borci za prava žena i slobodu medija se prave mutavi

Foto: Društvene mreže/printscreen

 

 

Iz Udruženja novinara Srbije takođe se nisu oglašavali o napadu na novinarku "Informera".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Vla

24.08.2021 20:27

Ko je ovaj primitivac, klosar, svi ja ili gov do