MARIĆ SE UMEŠAO U PROGRAMU UŽIVO Arkan nije imao sreće, pljačkao je banke jer je voleo da troši na kocku! Izneo i sve tajne srpske mafije
Foto: Printscreen Happy TV

 

Novinar Milomir Marić, jedan od najvećih poznavalaca srpskog podzemlja tokom više decenija otkrio je nepoznate detalje o životu Željka Ražnatovića Arkana, nedavno na TV Hepi..

Povod za Marićev monolog o srpskoj mafiji i kriminalu je pisanje medija da je upravo Arkan stvorio "Pink Pantere".

"Moram da kažem da to nije tačno, Arkan nije imao sreće sa juvelirnicama. Pljačkao je banke jer je voleo da troši na kocku, po milion, dva, ali sa juvelirnicama nije išlo. Prilikom jedne pljačke juvelirnice sa Branom Mićunovićem i Đorđe Božović Giškom, onesposobili su čuvara, ali se čovek probudio kada su krenuli da odlaze sa plenom. Nadljudskim naporima taj čuvar je podigao metalnu kutiju i udario Arkana u glavu, i od tada je Arkan imao smanjen fond reči. Tako je nastala legenda o najpoznatijoj srpskoj praznoj glavi", rekao je Marić.

Ova anegdota, koju je ispričao Milomir Marić zvuči zabavno, i možda je tačno da Arkan nije imao sreće sa pljačkom juvelirnica, ali mu je ljubav prema zlatnom nakitu i skupocenim satovima ostala, čak je postala opsesija.

"Skoro svaki skupoceni komad koji je ukraden u Evropi, lopovi su, kada se vrate u Srbiju, nudili prvo Arkanu, jer su znali da je zainteresovan, da ima novca i za najsuplju robu i da je spreman da plati", izjavio je svojevremeno jedan sagovornik Kurira.

Arkanova ljubav prema dragom kamenju najslikovitije pokazuje ogromni krst koji je nosio na venčanju sa Svetlanom Ražnatović.

Jedan od najbližih saradnika Željka Ražnatovića Arkana, tvrdio je svojevremeno da je iza njega ostalo ogromno bogatstvo. Osim keša tu je bilo i mnogo umetničkih slika, ali i ogromna količina nakita. Posebnu težinu njegovim rečima daje činjenica da je on bio zadužen za "komandantove" finansije.

MARIĆ SE UMEŠAO U PROGRAMU UŽIVO Arkan nije imao sreće, pljačkao je banke jer je voleo da troši na kocku! Izneo i sve tajne srpske mafije

EPA/Drago_Vejnovic

 

 

Arkanov blagajnik izneo je neke detalje koji nisu bili poznati u javnosti, a sve se dešavalo uoči likvidacije Željka ražnatovića.

"Pored gotovog novca, Željko je imao ogromnu količinu dragog kamenja i zlata tj. zlatnog nakita, koji je Željko držao u drugom sefu, koji se nalazi u njegovoj kući na Senjaku. Kada je počelo bombardovanje, pošto je njegova kuća bila meta, Željko je mene zadužio da sav ovaj nakit i drago kamenje, koje je spakovao u jednu veću putnu tašnu koja je bila izuzetno teška, prenesem iz sefa u njegovoj kući i to prvo na više različitih lokacija u Beogradu", naveo je ovaj očevidac i Arkanov čovek od najvećeg poverenja.

Ovaj čovek je dodao još neke detalje, koji su vrlo interesantni, jer ako se uporedi šta je voleo da skuplja Ražnatović, kao da je taj spisak napisao neko od "Pink Pantera".

"Takođe, pokojni Željko je bio pasionirani ljubitelj brilijanata i skupocenih satova pa je imao i veliku kolekciju satova marke "roleks", 15-20 komada, kao i veliku količinu brilijanata, koje je takođe držao u sefu", naveo je ovaj izvor.

Odgovor na pitanje: Da li je Arkan prvi Pink panter

O bandi "Pink panter" zna se svašta i - ništa. Radi se o ljudima sa Balkana, najviše Srbima i Crnogorcima, ali ima i Hrvata, Bošnjaka i drugih nacionalnosti, za koje su zapadni mediji pisali da su prekaljeni ratni veterani, spremni i sposobni na sve. To je uglavnom bio mit i marketinšti potez, ali je davalo rezultata, jer žrtvama nije padalo na pamet da tim krvožednim Balkancima pruže bilo kakav otpor.

Oni su odgovorni za neke od najspektakularnijih pljački u poslednjih dvadesetak godina širom planete, od Londona, preko Dubaija do Japana. Na meti su im ekskluzivne zlatare sa najskupljom robom.

Osim zlatnog nakita, koji može i da se pretopi, a kamenje da se izvadi, redovno kratu i najskuplje satove, kojima je lakko ući u trag, ali i oni nestaju bez traga. Po nekim informacijama, tržište koje "guta" luksuznu robu, ne pitajući mnogo za poreklo su zemlje bivšeg Sovjetskog saveza, ali i bogataši sa Bliskog Istoka. Procenjuje se da su odgovorni za nestanak plena vrednog biše stotina miliona evra, u pljačkama širom planete.

Prema nekim informacijama, ova kriminalna banda radi po sistemu ćelija, gde učesnici u istoj pljački, poput nekih holivudskih filmova, ne znaju jedan za drugog. Jedna ekipa "tipuje" - pronalazi metu, druga upada i pljačka a često odmah po izlasku iz zlatare plen predaju nekom trećem, koji beži u suprotnom pravcu od onog u kome beže pljačkaši, čiji opis daju žrtve. Četvrta osoba švercuje plen, peta preprodaje, a onda se novac preraspoređuje i plaćaju se svi učesnici u napadu.

Ova banda pljačkaša je u jednom trenutku bila pravi trn u oko policijama sveta, pa je čak i na zvaničnom sajtu Interpola bila jedina kriminalna organizacija koja je bila na otvarajućoj strani, sa koje je link vodio ka stranici posvećenoj samo njima.

Ipak, mnogi "Pink panteri" su pohapšeni, a praksa je da im se izriču drakonske kazne. Polako i to "zanimanje" zamire, iako se povremeno događaju spektakularni prepadi sa milionskim plenom. Prva ekipa Pink pantera je već ostarila i prebacila se u druge poslove, najčešće u trgovinu narkoticima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading