ZAVRŠNI ČIN GENOCIDA Hrvati pale kosti poklanih Srba kao smeće, a sve plaća Evropa!
EPA

Tako se zauvek uklanjaju dokazi nekih od najstrašnijih zločina

Kosti Srba koje su ustaše zverski pobile u NDH tokom Drugog svetskog rata godinama se tajno iskopavaju iz jama i spaljuju na deponijama sa smećem! Hrvati to čine pod izgovorom brige za životnu sredinu! Oni iskopavaju i spaljuju posmrtne ostatke Srba zato što, navodno, vode računa o ekologiji!?!

Spelelološka udruženja iz Hrvatske već godinama imaju organizovane akcije "čišćenja jama od smeća" (!?!), i to upravo na područjima na kojima su izvršeni najjeziviji zločini nad Srbima u NDH! Jame iz kojih prikupljaju "otpad" neretko su pune ljudskih kostiju, koje tu leže i čekaju pravdu još od Drugog svetskog rata! Jedna od takvih jama je Špejarka, na brdu Bliznica gde je izvršen jeziv zločin nad kordunskim Srbima, tamo su "speleolozi" pronašli veliku količinu kostiju i lobanja, i sve su to sa otpadom odneli na deponiju na spaljivanje!?!

Strašna saznanja!

Dušan Bastašić iz udruženja "Jadovno 1941." kaže da je s njim kontaktirao Ratko Ćujić, potomak Srba koji su bačeni baš u jamu Špejarka, i on od tada istražuje i obaveštava javnost o ovom slučaju.

- Ratku Ćujiću su dva strica i deda bačeni u tu jamu Špejarka, na Kordunu, i kada je stupio sa mnom u kontakt, počeo sam da istražujem. Utvrdio sam da dva speleološka društva iz okoline Karlovca zaista jesu učestvovala u "čišćenju". Na fotografijama do kojih sam došao vidi se da drže lobanju koja je razbijena maljem ili kakvim drugim oruđem! Vidi se i donja vilica jedne od žrtava, a na dnu jame su nađene brojne ljudske kosti. I oni su sve to bacili na deponiju! Dakle, Hrvati ne čiste otpad, već uklanjaju dokaze i kosti žrtava, a znamo da su posebno u Lici i na Kordunu mnogi Srbi ubijani, pa bacani u jame, a neke su žive nakon jezivog mučenja bacali u jame da umru tamo dole - priča Dušan Bastašić za Informer i kaže da o otkriću ovih ljudskih ostataka nije obaveštena policija, pa su tako prekršeni svi zakoni, budući da su kosti spaljene na smetlištu!

Foto: E.A.

 

- Jedan od speleologa u diskusiji ispod tih slika na Fejsbuku priznaje da su kosti već odnete na spaljivanje, a da drugu lokaciju još nisu očistili "omaškom" i time priznaje da su i ranije učestvovali u uništavanju dokaza. Nije im uopšte bitno što je tamo učinjen masovni zločin, koji ne zastareva, nije im važno što postoji procedura i što se tačno zna šta se radi kada se ovako nešto pronađe, od izlaska policije i forenzičara, preko DNK analiza do sahranjivanja pronađenih ostataka. Ova jama nije jedina, taj proces traje dugo, a ovako nešto je nedostojno i nedopustivo - izričit je Bastašić.

Miodrag Linta iz Saveza Srba u regionu osuđuje sramno ponašanje Hrvata i očekuje od Srbije da reaguje i pomogne potomcima žrtava ustaškog terora da sahrane posmrtne ostatke svojih najmilijih.

- Sramno i necivilizacijsko je ponašanje hrvatske države, koja dopušta tako nešto! To je još jedan od dokaza da se u Hrvatskoj apsolutno ne poštuju srpske žrtve genocida i da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom i genocidnom prošlošću. Porodice, odnosno potomci žrtava zaslužuju da se istina sazna, a da oni svoje bližnje sahrane i zato Srbija treba da insistira na ekshumaciji posmrtnih ostataka koji nisu uništeni, kako bismo ih sahranili po hrišćanskim običajima - smatra Linta.

Javna tajna

Advokat Goran Petronijević tvrdi da se sve to finansira novcem iz fondova EU za ekologiju!?!

Youtube/ Printscreen

 

- Javna je tajna da se u Hrvatskoj, sa parama evropskih zelenih fondova, već godinama iz jama grobnica Srba mučki ubijanih u Drugom svetskom ratu vade posmrtni ostaci i onda uništavaju kao smeće! Iako se ranije znalo da se u tim jamama nalaze kosti nevino stradalih, na njih je bačeno svakojako smeće kako bi se ono ispod zaboravilo. Sada "savesni ekolozi" nastavljaju u Drugom svetskom ratu započeto čišćenje Srba. Ovoga puta čiste srpske kosti, koje nikako da satrule. Zato ih valja spaliti po najvišim evropskim, pardon, europskim standardima - ogorčen je Petronijević.

Komentari (1)

Loading
sara

08.08.2021 10:33

Zverstva koja su činili ustaši grozili su se i nemci!!!, I dan danas to rade paljenjem i sakrivanjem zlodela, a to isto rade i šiptarski zlikovci!!!.