PREMIJERKA BRNABIĆ ISTAKLA Jadno ako stranački dijalog zavisi od Belivuka
Foto: Tanjug

Premijerka je tako odgovorila na pitanje novinara da li nastavak međustranačkog dijaloga ima smisla s obzirom na pojačane tenzije i međusobne optužbe vlasti i dela opozicije za povezanost sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

"Kada dostignete takvu bezidejnost i kada ste bespomoćni u političkom smislu, kada su vam izvor informacija Belivuk i Miljković, krajnje je vreme da izađete iz politike", rekla je premijerka u Drugom osnovnom sudu gde je prisustvovala promociji usluge Euverenje.

Dodala je da građani vide o čemu se radi i da istraživanja pokazuju da popularnost pojedinih lidera opozicije opada, a da verovanje predsedniku Aleksandru Vučuću raste i da narod, kako kaže, prepoznaje šta su laži i šta su rezultati.

"Taj deo opozicije treba da pogleda kako je to juče radio Aleksandar Vučić koji nije oklevao da stavi glavu u torbu da bi objavio rat takvom klanu i mafiji", kazala je premijerka.

Brnabićeva je rekla da bivša vlast nije mogla da nađe i procesuira ubice Slavka Ćuruvije i Mihaila Pantića, da vođa narko kartela Darko Šarić nije bio iza rešetaka, a da su kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić svi dokazi koji su mogli da pomognu istrazi uklonjeni. Ubijene su vođe Zemunskog klana, srušena je njihova vila u Šilerovoj, tako je izgledala njihova borba protiv mafije, rekla je premijerka. Na pitanje da li očekuje da će biti otkriveni ko je iz državnih struktura sarađivao s klanom Veljka Belivuka, ona je kazala da očekuje da nadležne institucuje nastave da rade svoj posao da se ispita i istraži povezanost svakog s tom grupom.

 Premijerka je ponovo istakla da nema zaštićenih i da svako treba da snosi odgovornost za ono što radi.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ivana

31.07.2021 15:31

Dragan Đilas zaista nije normalan, ali znali smo da ima svoje ljude u sistemu koji je mogao da naredi ubistvo predsednika. FBI i treba da češlja jer policija u MUP-u koja je gotovo po akriminalizovana ne može sama da odradi ovaj posao. Svi naručioci ubistva predsednika Vučića moraju da se kazne.

Lola

31.07.2021 18:28

Jadno je i to što neki brane Belivuka i rade protiv Srbije.

stevo

01.08.2021 02:54

Od Belivuka vise nista ne zavisi,jer do kraja zivota ce provesti iza resetaka