ČEKA SE I DO TRI SATA Haos na graničnim prelazima, evo koji su najopterećeniji
Foto: Printscreen

Na graničnom prelazu Preševo sve su trake otvorene za prolaz vozila i ka Severnoj Makedoniji i u suprotnom pravcu. Zadržavanja su 30-ak minuta i na ulazu i na izlazu iz naše zemlje. Na Gradini na izalsku iz zemlje ka Bugarskoj zadržavanja su do 80 minuta - navodi RTS.

Putničkim vozilima na Horgošu treba oko sat vremena da uđu u zemlju i oko dva sata da napuste Srbiju.

Međutim, na ovo vreme treba dodati čekanje na susednom mađarskom prelazu Reske koje je mnogo duže.

Mađarska policija saopštila je da zbog ogromnog priliva vozila treba računati na višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Srbijom.

Najopterećeniji je granični prelaz Reske-Horgoš, gde je putnicima potrebno tri sata da bi izašli iz Mađarske, a četiri sata da bi od Horgoša stigli do mađarskog prelaza.

Gužva je i na Kelebiji, odnosno susednom prelazu Tompa, gde se putnička vozila zadržavaju oko dva sata u oba pravca.

Opterećeni su i integrisani mađarsko-srpski prelazi Bački Vinogradi-Ašothalom i Horgoš 2 - Reske 2, gde se na ulazu i izlazu iz Srbije čeka oko 120 minuta.

Zadržavanja oko pola sata se beleže i na prelazima Tisasiget-Đala, Bačalmaš-Bajmok i Hercegsanto-Bački Breg.

Na graničnom prelazu Preševo sve su trake otvorene za prolaz vozila i ka Severnoj Makedoniji i u suprotnom pravcu. Zadržavanja su 30-ak minuta i na ulazu i na izlazu iz naše zemlje, kažu u graničnoj policiji - navodi RTS.

Ovo je vikend kada se očekuje smena turista i gužve na graničnim prelazima, a Preševo je jedan od frekventnijih zbog toga što mnogi putuju na odmor u Grčku ili se vraćaju otuda.

Napomena da vozači mogu da koriste i drugi granični prelaz sa Severnom Makedonijom, Prohor Pčinjski, koji je od isključenja sa auto-puta kod Bujanovca, udaljen 30-ak kilometara.

Na Gradini na izalsku iz zemlje ka Bugarskoj zadržavanja su do 80 minuta.

Komentari (0)

Loading