Veliko Gradište slavi svoj dan: Savladali velike izazove
Privatna arhiva

Godina koja je za njima, kako kažu čelni ljudi opštine, postavila je brojne izazove koji su izuzetno uspešno prevaziđeni.

- Ono na šta smo možda najponosniji jeste ulaganje koje smo imali u zdravstvo. U godini pandemije uradili smo rekonstrukciju Doma zdravlja, obezbedili pet portabl ultrazvučnih aparata s mogućnošću da vrše skrining karcinoma tiroidne žlezde. Takođe, nabavljen je ultrazvučni aparat kao i digitalni kolposkop i digitalni rendgen apparat. Ovim se Veliko Gradište svrstava sada po opremljenosti u nivo mnogo većih gradova i medicinskih centara. Osim u zdravlje naših sugrađana mnogo se investiralo i u zaštiru životne sredine. Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju sistema za prečišćavanje otpadnih voda za Veliko Gradište i Beli Bagrem i ugovorena je izrada projektno-tehničke dokumtacije za 4 seoska sistema za prečišćavanje otpadnih voda sa kanalizacijom - rekao je predsednik skupštine Opštine Vladimir Štrbac, dok je predsednik opštine Dragan Milić dodao i da je briga o deci i porodici bila prioritet pa je tako izvedena dogradnja vrtića, a mnogo je uloženo i u sport, pa se tako ovaj grad sada ponosi novom sportskom halom Srebrno jezero.

Veliko Gradište slavi svoj dan: Savladali velike izazove

Privatna arhiva

 

- Tokom prošle godine radili smo i na unapređenju planske dokumentacije koja je osnov za dalje projektovanje i investicije. Pripremljen je Prostorni plan opštine Veliko Gradište, kao i planovi generalne i detaljane regulacije. Takođe, urađeno je dosta i na poboljšanju putne infrastructure pa je izvedeno asfaltiranje lokalnog puta Desine – Kamjevo u dužini od 2000m, kao i rekonstrukcija mosta u Biskuplju. Ovo su samo neki od poslova koji su izvedeni a u godini pred nama imamo planove da još više nastavimo da radimo na poboljšanju uslova života u našoj opštini – zaključuje Milić

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading