PREDSEDNIK O HAJCI NA LJILJANU SMAJLOVIĆ I NIKOLU TOMIĆA Vređaju ljude koji iznose svoj stav, zamislite da takvi vode zemlju (VIDEO)
Printscreen

 Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji svi imaju pravo na svoje mišljenje i da mu je žao kroz šta prolaze novinari Ljiljana Smajlović i Nikola Tomić nakon stavova iznetih u emisiji Prve televizije, ler kako je rekao, za one koji ih napadaju nisu bili dovoljno opozicioni.

Na pitanje novinara da komentariše napade na Smajlovićevu i Tomća, Vučić je rekao da je naknadno pogledao njihovo gostovanje na pomenutoj televiziji da pritom nikoga nisu uvredili i ni o kome nišu ništa ružno rekli.

Ograđujući se da Tomića manje poznaje i da je, kako je rekao, koliko zna uvek pripadao "drugosrbijanskoj eliti", Smajlovićevu, odnosno njen rad poznaje odlično.

"Neretko sam mislio drugačije od nje, ali sam uvek smeo da joj to kažem kao što je i ona meni uvek smela da kaže, ako misli drugačije. Ona je istinski nezavisan novinar, ima svoj mozak i svoju glavu, ne plaća je vlada niti bilo ko spolja", reka je Vučić.

Primetio je da je očigledno da u Srbiji može da postoji samo jedna apsolutna istina, koju nameću tajkuni i oni koji bi da pod skutima određene strane sile ostvaruju profit, političke i druge rezultate.

"Vređati samo zbog stava, zamislite da takvi upavljaju zemljom. Da se takva hajka vodi protiv Toimića i Smajlović... Šta su oni rekli netačno", upitao je predsednik.

Pošto je, kaže, vidi to da je glavno "hajde da saslušamo mene i Vullina", Vučić je ponudio da bude saslušan.

Ne bi, podseća, bilo prvi put.

Za sebe kaže da je "već bio dovoljno glup" da ode na poligraf zbog vetroparkova, iako to nisu uradili na Pajtić ni Udovički.

Ako treba, ističe, ponovo će ići na poligraf jer, kako kaže, "kada govorite istinu i kada ste čisti pred sobom onda svakog možete da pogledate u oči".

Jer, ukazuje, iza su rezultati poput Beograda na vodi, mostovi, autoputevi, putevima, brze pruge...

"Ta vrsta apslutne istine koja je najčešće objektivna laž, kojima raspolažu njihovi mediji... Vi imate da vam u njiihovim medijima gostuju i prave vesti 12 radnika zaposlenih u firmi Ðilasa. I nikome tu ništa nije čudno, iako toga nikada nije bilo u Srbiji", rekao je predsednik.

Mi istakao je, danas u Srbiji imamo političke stranke koje su pretvorene u firme.

Sve to je, kaže, počelo da ga zabavlja, jer ništa ne mogu da mu nađu ni da raspolaže mlijardama evra ni bilo šta drugo.

"Ustanovili smo ste sve o mojoj porodci slagali, a histerija će tek da usledi u septembru i oktobru jer se približavjau izbori", rekao je Vučić, koji je primetio da je, na primer, on koga podržava 60 odsto građana Srbije neuporedivo manje gostovao na RTS-u nego Obradović koji ima jedan odsto podrške građana.

 

 

Komentari (4)

Loading
Lola

27.07.2021 17:55

Srbija se neće vraćati u prošlost, bivši režim neće biti na vlasti.

Мијо

27.07.2021 20:17

Опозиција је превршила сваку меру. Они морају да схвате да њихово време се више никада неће вратити.

Ivana

27.07.2021 21:23

Aleksandar Vučić zaista želi da bude objektivan ali svi Đilasovi mediji u Srbiji vode kampanju protiv Vučića naravno da će narod poverovati Včiću koji je pošten i želi da pomogne svom narodu .

Maja

28.07.2021 07:34

Opozicija napada sve koji ne misle kao oni,a ovamo pričaju o demokratiji.Zaboravljaju da svako ima pravo na svoje mišljenje