VUČIĆ O SVEDOČENJU BELIVUKA Otkriću ko je mafijaški konsiljere u Srbiji, neću se povući pred ubicama i koljačima, boriću se dok sam živ!
Tanjug/Zoran Žestić

Na pitanje o svedočenju Veljka Belivuka koji je tvrdio da se sastajao sa predsednikom Srbije, Vučić kaže:

- Belivuk je jedan "fin gospodin" koji je tvrdio da nije ubijao. Posle je lagao da se nalazio sa mnom i sa Vulinom u nekom stanu na Zvezdari, pa u kući u Ritopeku. U narednih 48 časova, ali i svih narednih dana, imaćete dokaze kojima ću vam pokazati šta se dešavalo i ko je sve stajao iza svega. Obratiću se naciji povodom ovih optužbi. Te najgore ubice su videle da im se bliži optužnica i tražile su političku podršku i dobile su je kao što vidite. Sada Belivuk može da bude kandidat za predsednika, a Marko Mesar za premijera jer su umnogome zadužili svoje prijatelje na političkoj sceni. Sramota me je što moram da odgovaram na optužbe najgorih kriminalaca i dugo sam razmišljao o tome, ali zbog naroda hoću da otkrijem istinu.

On je negirao bilo kakvu vezu sa Belivukom i istakao da je spreman da ide na poligraf, kao i da će sve dokaze izneti pred narod.

Hoću da se zna da nikada nisam video u životu tog čoveka koji tvrdi da se nalazio sa mnom. Ako je to istina, spreman sam doživotno da odem u zatvor. Narednih dana pokazaću vam ko je sve imao kontakte sa Belivukom. Biće veoma zanimljivo kada narod sazna ko ih je nagovorio da optuže mene i traže političku odbranu. Narod će videti koje bio mafijaški konsiljere, ko je imao kontakte, ko se sastajao, kako im je govorio i kako ih je nagovarao i davao im instrukcije - ispričao je Vučić.

Predsednik je naveo da je njegovo prisluškivanje počelo posle ubistva na šinama, a cilj je bio da se na kraju i on sam "reketira".

- Od ubistva na šinama počelo je moje praćenje i prisluškivanje. Cilj je bio da im ja plaćam reket. Neću da se povlačim pred ubicama i koljačima i njihovima političkim sponozirma. Oni neka lažu koliko hoće, ali boriću i tući sa njima dok sam živ. Oni su izgubili većinu svojih kontakata u MUP-u. Otkriću ko je mafijaški konsiljere i ko je organizovao ubice i koljače u Srbiji - kaže Vučić.

Predsednik je naveo da je od policije tražio da radi svoj posao i da se ubice sklone sa ulica.

- Ne možete ni da zamislite kakve su zločine činili i ko im je sve politički pomagao. Uzimali su skalp ljudima. Drali kožu sa glave jer mašina za mlevenje mesa ne može da samelje dlake. Neću se povući pred vama bando jedna! Nikada neću plaćati reket Milovanu Brkiću, Veljku Belivuku, Draganu Đilasu i Draganu Šolaku. Da se razumemo, ne poistovećujem ih. Belivuk je tu najgori, ali ubice više neće moći da kreću slobodno po Srbiji - kaže Vučić i dodaje da mu je žao što su svojom kampanjom laži uvukli i Vulina i poručio da "ostave tog čoveka na miru".

Telekom i Premijer liga

On je naveo da tajkunski mediji ne mogu da prežale što im je Telekom uzeo pravo prenosa Premijer lige i da je i to jedan od motiva zbog kojih se pridružuju kampanji protiv njega i otvoreno svrstavaju na stranu Veljka Belivuka.

- Izgleda da ne mogu da prebole gubitak prava prenosa Premijer lige. Gledaćete rusku ligu. Šta ima veze? Ali promenićete i vi kanale, pa ćete gledati Premijer ligu - poručio je predsednik.

Podsetimo, nakon posete Kragujevcu, Vučić će obići i opštinu Knić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
sara

22.07.2021 13:23

Izgleda da je KRIK jedva dočekao da objavi gluposti koje izgovara dželat i ubica, da bi se opravdao, bez i jednog pokrića!!!. Treba slušati te gluposti na N1 i Nova, koje će se ponavljati svaki minut!!!. Nisam stranački obojena, ne štitim nikoga, ali ne mogu ovakve gluposti da ne prokomentarišem, kao i nebuloze koje pričaju Đilas i Marinka i hvataju se za slamku samo da dođu na vlast!!!!!. Ako je dželat bio član SNS, to ne znači i da je neko imao poverenja u njega i da je angažovan za nešto!!!. Isuviše je Vučić promišljen, da bi tako nešto dozvolio!!!.

Icor

22.07.2021 14:02

Ma davljenik se i za slamku hvata, ali umesto da osude zlocine pojedinci i neki mediji oni podrzavaju ubice.... Sta reci no comment.... Ja bih sve te nevladine organizacije zatvorio kao Orban pa nek njaču koliko hoće

Slavko

22.07.2021 14:16

Vratiti zakon za laži i klevete,najstrože kazne.

Lola

22.07.2021 18:16

Šta sve Đilasovi mediji neće plasirati u javnost, sve same laži.

Jeka

22.07.2021 19:29

Ne znam zašto ovako strašni kriminalci i ubice mogu da daju bilo kakve iskaze za medije. Ubicama se ne može verovati!

Andjela

22.07.2021 21:49

Gradjani Srbije su uz Vučića. Znaju šta je istina i veruju mu.Ima punu podršku gradjana u ovoj borbi koju vodi za pravdu i bezbednu Srbiju. Istina će izaći na videlo.