ŠAPIĆ: Auto-putevi od Šumadije prave čvorište čitavog regiona
SNS

 

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić obišao je Aranđelovac, Raču i Kragujevac u sklopu obilaska Šumadijskog okruga. Šapić je u obraćanju Aranđelovčanima istakao važnost izgradnje novog šumadijskog koridora "Vožd Karađorđe".

"Auto-put će sa jedne strane ići trasom Mladenovac-Orašac-Aranđelovac, a drugom Lazarevac-Aranđelovac odakle dalje nastavlja ka Rači, Svilajncu, Despotovcu i Boru. Dakle, čvorište će biti upravo ovde u Aranđelovcu što će stanovnicima ovog kraja omogućiti lakšu komunikaciju sa svim delovima Srbije", rekao je Šapić i dodao da su za ovaj projekat važne pristupne saobraćajnice do i od manjih mesta kako bi svi mogli da koriste "Karađorđa" bez obzira da li žive u selu ili gradu.

Šapić je obišavši Kragujevac naglasio važnost izgradnje obilaznice oko ovog grada.

"Izgradnja severne obilaznice oko Kragujevca i izgradnja puta od Kragujevca do Mrčajevaca je infrastrukturni projekat od izuzetne važnosti za Šumadiju. Osim što će rasteretiti saobraćaj u samom centru Kragujevca, smanjiti vreme putovanja, poboljšati uslove vožnje, ovaj posao će doprineti napretku investicionih ulaganja u infrastrukturu kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog razvoja čitavog područja", rekao je Šapić.

Šapić se osvrnuo i na dijalog između Beograda i Prištine održanom u Briselu pod medijacijom predstavnika Evropske unije.

"Ponovo se pokazalo ko je destabilizujući faktor a ko to, u stvari, nije. Predsednik Vučić je prihvatio sve tri, unapred, predložene tačke od strane Evropske unije, a Albanci nisu hteli da se obavežu čak ni da će se uzdržati od provokativnih akcija. Očigledno je da su predstavnici Albanaca došli da se ne dogovore ni oko čega, a Srbija po ko zna koji put pokazuje otvorenost i spremnost na razgovore i kompromis. Traže od nas suočavanje sa prošlošću koju definišu isključivo kroz svoju lažnu prizmu, pri tom sami nisu spremni da se suoče sa realnom sadašnjošću, a kamoli na razgovore o nekoj budućnosti", zaključio je Šapić.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading