Da li će i gde ministri na godišnji odmor?
Tanjug

 

Potpredsednice vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović kaže da će kao i svake godine izdvojiti nekoliko dana za godišnji odmor, ali da još nije pravila nikakve planove.


"Očekuje nas još mnogo posla, jer imamo raspisivanje javnih poziva za ugradnju solarnih panela krajem leta, kao i niz aktivnosti u vezi sa izradom Strategije razvoja energetike i Integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku".
Da li će i gde ministri na godišnji odmor?

Tanjug/Zoran Petrović

 

Kada je je reč o obeležavanju Dana sećanja za stradale i prognane Srbe u hrvatskoj akciji "Oluja", na kojoj predsednik Aleksandar Vučić očekuje da budu prisutni svi misnistri, navela je da je svake godine prisustvovala, kao i da će isto uraditi i ove godine.

"Jako je važno što se taj dan, zahvaljujući predsedniku Vučiću i SNS, obeležava na državnom nivou, jer nema veće uvrede za žrtve nego da one budu zaboravljene.

Važno je da tog dana svi članovi vlade budu tu, da zajedno odamo poštu žrtvama i pokažemo da Srbija ne zaboravlja svoje sunarodnike i da je naša obaveza da ne dozvolimo neslogu", poručila je Mihajlovićeva.

Da li će i gde ministri na godišnji odmor?

TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović kaže da je za njega prisustvo na komemoraciji žrtvava "Oluje" deo državotvorne politike i moralna obaveza, jer se radi o obeležavanju jednog od najvećih zločina nad srpskim narodom posle Drugog svetskog rata, kao i da veruje da je tako i za sve ostale članove vlade.

"Ovog leta, kao i svih prethodnih meseci od kada sam položio zakletvu kao ministar pred narodnim poslanicima, nema odmora za mene, niti slobodnih vikenda ili klasičnog osmočasovnog radnog vremena. Ako i uspem da nekako uhvatim slobodan vikend pre komermoracije, potrudiću se da ga iskoristim sa decom negde u Srbiji", naveo je Momirović.

Da li će i gde ministri na godišnji odmor?

Foto: Alo!

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da nakon gubitaka usled pandemije, za sektor trgovine i turizma, stvari postepeno kreću na bolje i da nema važnijih meseci u kojima treba da radimo na oporavku tih sektora od trenutnih.

S toga ću leto provesti radno u Beogradu, dodaje Matićeva.

Govoreći "Oluji" kaže da neće propustiti komemoraciju u znak sećanja na žrtve te akcije, jer smatra da je važno da zajedno, kao narod, negujemo kulturu sećanja na žrtve i nikada ne zaboravimo na stradanje i proterivanje našeg naroda sa njihovog vekovnog ognjišta.

Da li će i gde ministri na godišnji odmor?

Grad Subotica

Anđelka Atanasković

Ministarka privrede Anđelka Atanasković kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o odmoru.

"S obzirom na očekivanja da ce do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra, kao i da će se nastaviti sa trendom privrednog rasta, od izuzetnog je znacaja da aktivno radimo na ostvarenju ciljeva", navela je ona.

Kako je rekla, privreda u celom svetu je u prethodnom periodu bila pogođena krizom usled epidemije korona virusa.

Takođe, ističe da je Srbija zahvaljujući dobrim ekonomskim merama uspela da sačuva privredu.

"Aktivnim zalaganjem i marljivim radom nastavićemo da nižemo dobre rezultate. U našoj zemlji danas se otvaraju fabrike, što obezbeđuje nova radna mesta. Srbija je postala atraktivna kako za domaće tako i za strane investitore. Zato ne smemo da stanemo ni da odmaramo, sada kada smo na dobrom putu".

Atanakovićeva smatra da je izuzetno znacajno prisustvovati komemoraciji žrtvama "Oluje".

Da li će i gde ministri na godišnji odmor?

MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Anđelka Atanasković

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović nije planirala odmor jer, kako kaže, za nju tog dana kada se obeležava "Oluja", nema važnije obaveze, nego da svi zajedno, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, obeležimo Dan žalosti i pokažemo da nismo zaboravili žrtve.


"Svake godine prisustvujem obeležavanju godišnjice velikog stradanja srpskog naroda u ''Oluji'', najvećoj akciji etničkog čišćenja posle Drugog svetskog rata", dodala je Vujovićeva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading