IRENA VUJOVIĆ: U projekte zaštite zemljišta ulažemo 333 miliona dinara! (FOTO)
MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnicima i predsednicima opština ugovore o sufinansiranju realizacije projekata zaštite i očuvanja zemljišta kao prirodnog resursa, za šta će iz budžeta ministarstva u ovoj godini biti izdvojeno gotovo 333 miliona dinara.

Vujović je navela da će projekti biti sufinansirani u 43 grada i opštine, kojima su na javnom konkursu odobrena sredstva.

- Ovo je samo jedan u nizu konkursa za sufinansiranje ekoloških projekata širom Srbije koji smo raspisali ove godine i veliko je interesovanje gradova i opština. Ovom prilikom želim da ih pohvalim za kvalitetno pripremljene projekte čija će realizacija omogućiti bolji život građanima. Sredstva koja dodeljujemo namenjena su za sanaciju lokacija na kojima su nekada bile deponije, erozivnog zemljišta, odrona, klizišta. Cilj nam je da na mestu devastiranog zemljišta budu izgrađeni eko parkovi i zeleni prostori koje će građani moći da koriste – rekla je Vujović.

Ministarka je dodala da su svi projekti od izuzetnog značaja, jer direktno doprinose očuvanju prirode i zemljišta kao prirodnog resursa, ističući kao posebno važne projekte sanacije i rekultivacije zemljišta u blizini rečnih slivova.

-Plan je da svi projekti budu realizovani do 30. novembra, tako da ćemo rezultate videti već u ovoj godini u Boru, Zaječaru, Novom Pazaru, Osečini, Zrenjaninu, Smederevu i drugim gradovima i opštinama. Mi ćemo nastaviti istim tempom da ulažemo u projekte zaštite životne sredine radi očuvanja prirodnih resursa, jer na taj način podižemo i kvalitet života naših građana – istakla je Vujović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
nesko09

12.07.2021 17:53

Osnovno za poboljsanje zemljista je regulacija otpadnih voda,naravno i preciscavanje istih pre ispustanja u vodotokove.Gospodjo ministarka to je osnov za zdravi eko sistem.Kada se to regulise sve ostalo ce biti lakse uraditi.Nemojte molim Vas da preskacete redosled radova,nista pre uredjenja i prerade otpadnih voda.Voda je zivot.