ĐILAS IZIGRAVA MORALNU GROMADU Bivši zaštitnik građana o deci sa smetnjama: "Izveštaj iz 2007. godine je bio sličan!"
Screnshot

 

Tema o kojoj bruje svi mediji i dalje je u fazi usijanja, a povodom iste oglasio se Saša Janković, bivši zaštitnik građana.

Šta je dovelo do toga da oni, o kojima bi trebalo da vodimo najviše računa, žive bez bez dostojanstva i brige. O tome ko je kriv i da li su njihovi životi mogli da izgledaju drugačije,je govorio bivši zaštitnik građana Saša Janković.

“Ja sam izabran 2007, a jedna od prvih stvari s kojima sam se suočio, mesec dana po mom izboru u Skupštini, bio je sličan izveštaj iste organizacije. Identične su reakcije bile iz tadašnjeg ministarstva – poricanje, ljutnja, napadi na nevladin sektor - rekao je Janković.

Povodom ove teme reagovala je i Darija Kisić Tepavčević koja je navela da Đilas ovako osetljivu temu koristi zarad političkih poena.

Kisić je navela da lider Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas pokušava da navode o zanemarivanju dece u ustanovama socijalne zaštite iskoristi u političke svrhe i da mu dobrobit dece nije na prvom mestu.

Takođe predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naveo je da je zgrožen slikama iz minulog perioda.

- Ako se to nije popravilo, to je na sramotu nadležnog ministarstva i državnih organa. I sam ću možda otići da vidim kakvo je stanje - rekao je on, dodavši da ima uveravanja da situacija nije takva.

Ovo je još jedan pokazatelj da Dragan Đilas reciklira stanje iz vremena njegove vlasti, ali tako kao da je to neka vrsta noviteta, a ne stanje koje se dešavalo tokom njegovog političkog lelujanja.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading