ZAVRŠENA SEDNICA VLADE! Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu!
Printscreen

U svečanoj sali Mozaik sale u Gradskoj upravi zaseda Vlada Srbije, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

 

Predsednik Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministri Vlade Srbije, gradonačelnica Jasmina Palurović sastali su se u Mozaik sali, ponosu grada.

Obraćanje Vučića

- Govoreći danas ovde na centralnom gradskom trgu, ponovio sam ministrima da postoji mhnogo toga čime nmožemo da se ponosimo, što smo uradili. To treba da nastavimo da radimo još hrabrije i žešće. Osnovne vrednosti Srbije moraju da budu nezavisnost, sloboda i mir - poručio je predsednik.

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE! Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu!

Foto: Youtube/Printscreen

 

- Kad god nam kažu da oni bolje znaju šta je interes Srbije, tu ima nešto skriveno. Govorili smo danas o gotovo svim stvarima. U Rasinskom okrugu ne može sve da bude u Kruševcu. Dolazio sam ovde stotinama puta, danas nisam mogao da ga prepoznam. Zadovoljan sam što je tako. Moja molba je danas bila usmerena ka Brusu, Varvarinu, Ćićevcu... Razgovarali smo kako da ojačamo ono što imamo od državnih fabrika.

Predsednik je rekao da je danas razgovarano i kako popraviti infrastrukturu na istoku Srbije.

- Mi danas očekujemo preliminarne podatke o stopi rasta za industriju. Nadamo se da možemo da završimo sa stopom rasta većom od 13 odsto, što bi značilo značajno povećanje plata i penzija.

- Ja sam u Kruševac dolazio desetinam puta, i ja danas ne mogu da ga prepoznam. Zadovoljan sam što je tako. Moja molba je danas usmerena ka Brusu, Ćićevcu...drugim gradovima Rasinskog okruga- rekao je Vučić.

"Vidovdan je danas, nije vreme da pominjem Kurtija"

Na pitanje novinara kako će nastaviti pregovore Beograda i Prištini pritisnut između Kurtija koji traži nezavisnost, i opozicije u Srbiji koja traži nacionalno ujedinjenje, Vučić je rekao:

- Ne osećam se pritisnut od opozicije, to je razuman stav. A što se tiče Kurtija, Vidovdan je danas, nije vreme ni mesto da govorim o njemu - rekao je.

Kako je rekao predsednik Vučić, Kosovo je kao tema vraćeno na dnevni red zahvaljujući njemu.

"Nisam branio sebe"

- Razumem vaše pitanje. Pokušaću da ukažem šta se sve događalo. Uskoro će devet godina kako svakog dana slušam ne uvrede i klevete, ne to da sam izdajnik koji je izdao šta?! O KiM se govori zahaljujući meni i nemaju stolicu u UN. Govorili su mi da sam izdajnik jer nisam spavao i borio se za naš narod na KiM, devet godina trpite i slušate najgore laži na račun vaše porodice. Lagali su sve vreme. Slušao sam kada gradimo puteve i auto-puteve šta nam to, to radite da biste uzeli pare. Devet godina sam slušao laži, govorili su da sam tukao prvu ženu. Nikada nisam podigao ruku na žene i decu. To govorite sa medija onih koji su tukli svoje žene i njihove očeve, a posle su parama kupioli svoju slobodu. Mesecima slušam kako će da nas biju na ulicama i nikada to niste osudili i kako će da trpaju u zatvor i kako će naše porodice da odgovaraju, i Milovana Brkića kako će moj Vukan od četiri godine da odgovara. Kada su preterali s tim, i pretili preko društvenih mreža ćutali su svi. OInda sam se drzhnuo da kažem: "Nemojte te ljude da linčujete, linčujte mene!" Nisu mogli da me linčuju niti biolo šta drugo da urade. Sišao sam i rekao sam "ajde evo došao sam, sam sam, njih petorica su me okružili, linčujte me devojčice!" Pogrešio sam i izvinjavam se, ostalo mi sa ulice.

Predsednik je rekao da je možda pogrešio i da je trebalo da ih ousti da se iživljavaju i dalje.

- Nisam tog dana branio sebe, već svaku kuću i svakog čoveka u Srbiji, svakog časnog domaćšina, svaku đženu. Vi meni da goforite koji sanjam žensku decu, koji jeb u rukama držao svoju rođenu mrtvu bebu koja je trebalo beba da se zove da mi vi držite predavanja. a ja sam kriv jer nisam odstupio hni za jotu, jer sam vama od 500 kila rekao da ste secikese i lopuže jer ste pokrali gas narodu ovde u Trsteniku i uradili sve najgore za svoju drđžavu. Pogrešio sam, priznajem - ispričao je Vučić u Kruševcu.

Obraćanje Ane Brnabić

Premijerka Ana Brnabić čestitala svima praznik Vidovdan.

- Mi smo i za Kruševac i za rasinski okrug uradili mnogo i zaključili da treba da uradimo još više. Gradonačelnica je zamolila predsednika za još jednu fabriku u narednom periodu - rekla je premijerka.

Kako kaže, to bi rešilo problem nezaposlenosti. Dodala je da je završeno postrojenje za prečišćenje otpadnih voda, a da je potrebno završiti kanalizacionhu mrežu kao i postrojenje za prečišćenje otpadnih voda u Brusu i Blacu.

kademski umetnik Mladen Srbinović (1925-2009) autor je kompozicije “U slavu Kruševca” koje se prostire na 112 kvadrata svečane dvorane. Prvih 12 zidnih mozaika otkriveni su 1971, povodom 600. godišnjice od osnivanja Kruševca. Još 17 podnih mozaika osvanulo je 15 godina kasnije, i na 600.godišnjicu Kosovskog boja, predstavljeno je i 16 mozaika u lunetama. Tri vitraža od olova “Guslar”,”Početni tekst sa Kosovskog stuba” i “Učitelj” imaju posebnu simboliku.

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE! Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu!

Printscreen

 

Sedište Gradske uprave Kruševac gde se pored Mozaik sale, nalazi i sala gde zasedaju odbornici lokalnog prlamenta, službe Gradske uprave i kabinet gradonačelnika, predstavlja spomenik kulture od velikog značaja,budući da je bila sedište Okružnog načelstva iz 1904.godine.

Vučić položio venac na spomeniku Kosovskim junacima

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik kosovskim junacima, čiji je kamen temeljac postavio kralj Aleksandar Obrenović,1889. godine, a svečano otkriven u prisustvu kralja Petra Prvog Karađorđevića 1904. godine. Na stotine Kruševljana dočekalo je predsednika na Trgu kosovskih junaka.

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE! Predsednik Vučić se obratio građanima u Kruševcu!

Tanjug

 

- Danas je Vidovdan, dan kada se sve vidi, kada se vidi ko je vera, a ko nevera. Srpski duh je nepokoran i nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo pred osvajačima. Vi danas ovde u Kruševcu najbolje pokazujete kako je to ostati, postojati i gledati u budućnost - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Ana

28.06.2021 10:54

Napredak Kruševca je vidljiv, ali neće se stati na tome. Država će nastaviti da ulaže u razvoj tog grada. U planu su novi projekti koji će pomoći dalji razvoj grada.

Lola

28.06.2021 15:01

Vidljiv je napredak Kruševca, kao i svih gradova u Srbiji.

stevo

28.06.2021 17:45

@Lola - To je rezultat mukotrpnog rada i truda koji se ite kako isplatio