HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIO KAKO ZAPAD RADI PROTIV SRBA Goran Šarić bez dlake na jeziku - Rat u Jugoslaviji postao američko opravdanje za sve ostale intervencije u inostranstvu (VIDEO)
Foto: Ilustracija

- Odgovornost je ipak i naša - rekao je Goran Šarić na temu „Zapadne sile i razbijanje Jugoslavije“.

Nakon Hladnog rata i pada Berlinskog zida, Amerika nije htjela da promeni svoju politiku. Rat u Jugoslaviji im je postao opravdanje za sve ostale intervencije u inostranstvu, pod parolom da se ne sme ponoviti jugoslovenski scenario i Srebrenica. SAD su uz pomoć medija i potkupljenih intelektualaca djelovale po principu „problem-intervencija-rešenje“, a pojam genocida iskorišćavaju do te mere da ga obesmišljavaju.

Po tom principu, ako je sve genocid – onda ništa nije genocid, naglašava Šarić.

Personalizujući, oni naglašavaju važnost određene ličnosti koju porede s Hitlerom, svesni da je lakše mrzeti ako je simbol zla oličen u jednoj konkretnoj osobi (primeri su Slobodan Milošević, Sadam Husein i drugi).

Navodeći niz činjenica koje govore u prilog američkoj upletenosti u rat u Bosni i sve sukobe na ovim prostorima, Goran Šarić govori o plaćenim američkim intelektualcima koji su objavljivali takozvane naučne studije o SAD koja kao i Vatikan sedi skrštenih ruku, nemajući udela u dešavanjima na Balkanu, dok je realnost pak dijametralno suprotna.

Predavanje Gorana Šarića možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

26.06.2021 15:06

Bravo!!! Svest onih normalnih ljudi pocinje polako da se budi...