HRVATSKI ISTORIČAR OTKRIO KAKO ZAPAD RADI PROTIV SRBA Goran Šarić bez dlake na jeziku - Rat u Jugoslaviji postao američko opravdanje za sve ostale intervencije u inostranstvu (VIDEO)
Foto: Ilustracija

- Odgovornost je ipak i naša - rekao je Goran Šarić na temu „Zapadne sile i razbijanje Jugoslavije“.

Nakon Hladnog rata i pada Berlinskog zida, Amerika nije htjela da promeni svoju politiku. Rat u Jugoslaviji im je postao opravdanje za sve ostale intervencije u inostranstvu, pod parolom da se ne sme ponoviti jugoslovenski scenario i Srebrenica. SAD su uz pomoć medija i potkupljenih intelektualaca djelovale po principu „problem-intervencija-rešenje“, a pojam genocida iskorišćavaju do te mere da ga obesmišljavaju.

Po tom principu, ako je sve genocid – onda ništa nije genocid, naglašava Šarić.

Personalizujući, oni naglašavaju važnost određene ličnosti koju porede s Hitlerom, svesni da je lakše mrzeti ako je simbol zla oličen u jednoj konkretnoj osobi (primeri su Slobodan Milošević, Sadam Husein i drugi).

Navodeći niz činjenica koje govore u prilog američkoj upletenosti u rat u Bosni i sve sukobe na ovim prostorima, Goran Šarić govori o plaćenim američkim intelektualcima koji su objavljivali takozvane naučne studije o SAD koja kao i Vatikan sedi skrštenih ruku, nemajući udela u dešavanjima na Balkanu, dok je realnost pak dijametralno suprotna.

Predavanje Gorana Šarića možete pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

 

Komentari (1)

Loading
Beba

26.06.2021 15:06

Bravo!!! Svest onih normalnih ljudi pocinje polako da se budi...