DARKO MLADIĆ: Otac je smireniji nego pre, vratili smo se normalnim porodičnim razgovorima (VIDEO)
Foto: Printscreen

General Ratko Mladić nedavno je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH, a samo deset dana kasnije crnogorski parlament usvojio je sramnu rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

Darko Mladić kaže da je njegov otac i očekivao ovakvu presudu i da mu je čak, stiče se utisak, laknulo što je sve napokon prošlo.

- Meni on sada deluje smirenije nego pre presude, a mi smo se vratili normalnim porodičnim temama, ne razgovaramo više preterano o presudi. Više se interesuje da se čuje sa decom za to kratko vreme koje ima na raspolaganju – kaže Darko Mladić.

Kada je reč o tome gde će služiti kaznu, Mladić kaže da je to zasad neizvesno, a da je veliku buru izazvala Velika Britanija koja se na sednici Saveta bezbednosti UN ponudila da general odsluži kaznu u njenom zatvoru.

- Radovan Karadžić je čekao nešto manje od dve godine od presude da bude prebačen u Veliku Britaniju. Sve je još neizvesno, on se time zasad ne opterećuje, a neće imati ni priliku da o tome odlučuje. To će zavisiti od drugih okolnosti na koje mi nemamo uticaj – kaže generalov sin.

 

 

Komentari (0)

Loading