Lončar: Srećom, od Ðilasa ništa više ne zavisi!
TANJUG/NIKOLA ANÐIC

Zamislimo da je kovid pandemija pogodila Srbiju u vreme gazdovanja Dragana Đilasa i njegovih satrapa. Zamislimo da svi kovid pacijenti dolaze u bolnice u kojima je najveći uspeh kad se renovira lift, nose sa sobom posteljinu, gaze, konce, sve što je tada bilo normalno, prevoze se imaginarnim sanitetima, koji su 100% avansno plaćeni, a nikada isporučeni, dočekuju ih lekari bez specijalizacija i oni koji su morali da plate zaposlenje po cenovniku, dok tadašnji ministar zdravlja ima toliko poverenje u sistem kojim rukovodi da se leči u inostranstvu, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, čije saopštenje vam prenosimo u celosti:

"Zamislimo kako mašinski mozak računa procente koje će zgrnuti na nabavci vakcina i medicinske opreme bar preko šest posrednika, kao nekada kada su kupovane vakcine protiv svinjskog gripa...

Na žalost, ne moramo sve to da zamišljamo, jer su rane i sećanja na godine kada je građanima Srbije putem "20+20%" medija objašnjavano da je normalno da se tako živi, dok tajkunske imperije mogu i moraju da rastu, i dalje veoma sveže i dovoljno bolne.

To su isti oni ljudi koji danas u krugu svojih istomišljenika, tako mnogobrojnih da ih je taman toliko da stanu u jedan gradski autobus, neka bude i zglobni (a da, i na tome su krali...) "traže i zahtevaju" nešto. Ako oni zaboravljaju, mi nećemo i ne smemo - da im je isto tako 'principijelno' smetao aplauz za zdravstvene radnike, da su tako srčano i odlučno tvrdili da vakcine koje smo prvi imali u Evropi nemaju potrebne dozvole i sertifikate, da su tražili podršku među antivakserima, a onda prvi stali u red za vakcinaciju, da su lagali o posrednicima za kinesku vakcinu...

Istinoljubivi i pravdoljubivi građanima Srbije su ostavili devastirane bolnice i urušeni zdravstveni sistem spreman za privatizaciju, preko posrednika, naravno. Bar za 20%.


Srećom po građane Srbije od takvih, poput Đilasa i Marinike, više ništa ne zavisi, a o rezultatima borbe rukovodstva naše države sa ovom pandemijom najbolje govore ocene direktora SZO za Evropu i ostalih ministara zdravlja Evrope".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading