Predsednik Vučić pokrovitelj: Proslava 80 godina antifašističkog ustanka
Masanori Jošida

 

Centralna proslava 80-te godišnjice antifaštističkog ustanka naroda Srbije ove godine biće održana u organizaciji SUBNOR-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Na sednici Republičke organizacije SUBNOR-a danas je bilo reči o pripremama za obeležavanje jubileja, pa će tako centralni događaj pod motom „Da rata ne bude više“ biti održan na platou ispred spomenika „Poziv na ustanak“, na platou ispred kuće braće Ribnikar i Muzeja 25. maj.

Nakon državih ceremonija, sviranja himne i polaganja venaca, borcima, potomcima oslobodilačkih ratova Srbije i učesnicima skupa obratiće se Predsednik Vučić.

Imajući u vidu da će proslavi prisustovati predstavnici Međunarodne federacije boraca pokreta otpora (FIR-e), na čelu sa njenim predsednikom Vilmošom Hantijem, Vučić će za borce NORA-a, kao i predstavnike FIR-e prirediti poseban prijem na kome će general major Vidosav Kovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, zaslužnim pojedincima uručiti najveća boračka priznanja

U sklopu ovogodišenjeg obeležavanja 4. jula - Dana antifašističog otpora naroda Jugoslavije i Srbije, u prisustvu brojnih domaćih i stranih zvanica, u večernjim satima, u Narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije uz prigodan kulturno-umetnički program.

Narednog dana predviđen je radni sastanak boraca Srbije, regiona i Evrope kome će predsedavati gospodin Vilmoš Hanti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (9)

Loading
ratko

17.06.2021 21:03

Zar cemo i dalje da slavimo dan kada je komunista pucao na srpske zandare kao datum pocetka antifasisticke borbe , svima je dobro znano da je ustanak poceo 11. maja pod komandom pukovnika Mihailovica.

petar

18.06.2021 00:21

@ratko - Necemo praviti podele i opet praviti istu gresku

mir

18.06.2021 00:19

Srbija je pretprela velike ljudske zrtve u tom ratu, Srbija na celu sa predsednikom ne dozvoljava da se te zrtve zaborave i dobro pamtimo borbu za slobodu

pop977

18.06.2021 00:56

Nikako ne smemo da zaboravimo nase junake iz drugog svetskog rata koji su dali zivote za oslobodjenje drzave

sasa

18.06.2021 08:49

Nikada vise ratova ni stradanja srpskog naroda...Mir i stabilnost su nam potrebni

Jovan

18.06.2021 09:27

Mnogo heroja je Srbija imala. Mnogo ljudi je stradalo i zbog toga nikada nećemo dozvoliti da se oni zaborave!

Ana

18.06.2021 09:43

Veliki jubilej i lep gest predsednika Vučića. To je jubilej koji govori o velikom stradanju i borbi srpskog naroda. Vučić koristi svaku priliku da se nikada ne zaborave podvizi srpske vojske i naroda.