Zlatibor Lončar učestvovao na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa
Alo

Tema današnjeg sastanka je bilo 'bezbedno putovanje u vreme pandemije', a ministar Lončar je učesnike ovog regionalnog skupa upoznao kako sa rezultatima naše borbe sa Covidom 19, tako i sa aktuelnim merama koje se u Srbiji sprovode kada je u pitanju putovanje domaćih i stranih građana.

Ministar Lončar je iskoristio ovu priliku da predstavi nas 'green certificate', prvi te vrste u regionu. Skupu, kome su pored ministara zdravlja država Zapadnog Balkana prisustvovale kao posmatrači i njihove kolege iz Francuske, Italije, Velike Britanije i Poljske, obratili su se pored saveznog ministra zdravlja Nemačke i Oliver Verhelji, EU komesar za proširenje i susedstvo, Hans Kluge, direktor SZO za Evropu, kao i predstavnici Robert Koh Instituta i Evropskog centra za kontrolu zaraznih bolesti.

Zlatibor Lončar učestvovao na sastanku ministara zdravlja u okviru Berlinskog procesa

Alo

 

EU komesar za proširenje Oliver Verhelj je, tom prilikom, izrazio pohvale Srbiji za način na koji se naša zemlja bori protiv korona virusa, naročito za politiku pomoći i donacija vakcina državama i građanima regiona.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading