Đukanović zapušio usta Bilčiku: Sarađivaćemo sa svima ukoliko je to u našem interesu, a vi brinite za vaš rejting u Slovačkoj
Alo/ Ilustracija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik 13. juna izjavio je da zajednička vojna vežba Srbije sa Belorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u evrointegracijama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da Bilčik nema pravo da određuje s kim će Srbija učestvovati na vojnim vežbama.

Povodom toga oglasio se i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović.

Đukanović je istakao da je Srbija izabrala da bude vojno neutralna i da svako ima prava na svoj izbor.

- Da, razumemo se, svako ima pravo na svoj izbor. Srbija je, gospodine Bilčik, izabrala da bude vojno neutralna. Vojna neutralnost znači da na našem prostoru nijednom vojnom savezu ne dajemo mogućnost da otvara baze, ne priklanjamo se tim savezima, a opet sarađujemo sa svima. Da li je to neki problem? - objasnio je Đukanović i dodao:

- Gospodinu Bilčiku kao izvestiocu Evropskog parlamenta smeta zato što Srbija izvodi vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom. Zašto mu ne smeta kada izvodimo sa zemljama članicama NATO? Mislim, ako već prigovaraš nešto za vojnu neutralnost, pa onda se drži principa do kraja. Možda gospodin Bilčik smatra da si neutralan samo ako izbegavaš Rusiju, što je licemerje samo po sebi.

Đukanović je istakao da je posebno licemerno stavljati u izgled pretnju Srbiji da bi vojna saradnja sa Rusijom i Belorusijom mogla da ugrozi evropski put Srbije.

- Nemojte gospodine Bilčik o tom putu, jer zbog vašeg licemerja, kao i generalno licemerja evropskih zvaničnika, siguran sam da bi lakše kineski zid probili nego vaša licemerna uslovljavanja. Nismo mi ni glupi, ni ludi, pa da ne vidimo da od tog našeg puta osim vaših pokvarenih prepreka odavno nema ništa. Otuda, nemojte vi kao evropski aparačik koji živi na grbači građana Evropske unije dok u svojoj zemlji vaša politička opcija nema nikakvu podršku da nam solite pamet šta ćemo mi da radimo. Sarađivaćemo sa svima ukoliko je to u našem interesu. Brinite vi za vaš rejting u Slovačkoj - zaključio je Đukanović.

Komentari (4)

Loading
Ruzica

17.06.2021 13:24

To je Covek! Patriota, voli svoju zemlju i brani je. Bravo Djukanovicu!!!

Sneza

17.06.2021 14:02

Bolje da skrate jezike.I on i nas VRH