DOLIJAO ČEDA JOVANOVIĆ Bahati političar na korak od zatvora
Ataimages

Treće osnovno javno tuzilastvo u Beogradu je nakon izvršenih provera izdalo je nalog policiji da protiv lidera LDP-a Čedomira Jovanovića podnese krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela u vezi sa događajem kada je ostećen objekat brze hrane "Pončo" u Novom Beogradu.

 

Protiv Jovanovića će biti podneta krivična prijava za dva krivična dela iz Krivičnog zakonika: nasilničko ponašanje i uništenje i ostećenje tuđe stvari, kao i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru, precizraju iz tužilaštva.

Reč je o događaju kada se Jovanović, 2. juna nešto pre 22 sata razbio staklo na lokalu "Pončo" gađajući izlog stolicom.

U izjavi za medije sledećeg jutra on je rekao da je do incidenta došlo pošto su ga napali članovi pripadnika navijačke grupe "Hijene".

Inače, protiv Jovanovića se pred Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu vodi i postupak povodom sumnji da je 18. jula 2020. teniskim reketom udario vlasnika centra za fizikalnu terapiju "Fizio centar".

U tom slučaju Jovanović se tereti za krivično delo lake telesne povrede, a saslušanje u tužilaštvu je zakazano za 25. jun.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lis

16.06.2021 15:34

Tako je, željno ga čekaju zatvorenici, svežu ribu, tj kučku.