Spasić: Tužilac Nenadić momentalno da naloži hapšenje zbog prisluškivanja predsednika Vučića
Shutterstock

Savet je danas izdao saopštenje u kojem se poziva na privođenje svih umešanih u aferu prisluškivanje.

"Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost od tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića zahteva momentalno hapšenje svih onih koji su nezakonito i protivustavno prisluškivali predsednika Republike Aleksandra Vučića i na taj način izvršili državni udar zloupotrebom državnih bezbednosnih resursa", navodi se.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta saopštio je za medije da Savet, u ime građana Srbije, od Mladena Nenadića, tužioca za organizovani kriminal, zahteva momentalno hapšenje svih onih koji su nezakonito i protivustavno prisluškivali predsednika Republike Aleksandra Vučića i na taj način izvršili državni udar zloupotrebom državnih bezbednosnih resursa.

Za medije generalni sekretar Spasić je podvukao da su odličan posao uradili ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno-informativne agencije, koji su pokazali lojalnost Državi Srbiji i njenim građanima, na način što su otkrili, prekinuli i procesuirali zločinački poduhvat prisluškivanja izabranog predsednika Republike Srbije. Spasić je dodao da već mesecima članovi Vlade saopštavaju da su poznata imena onih koji su naredili i koji su vršili protivustavno prisluškivanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ali tužilac za organizovani kriminal i dalje ćuti. 

"Ako se odmah uhapsi sitan lopov, zašto do sada nisu uhapšeni oni koji su protivustavno prisluškivali predsednika"? - upitao je Spasić i pozvao tužioca Nenadića da svi momentalno budu iza rešetaka kako bi se vratilo poverenje građana u pravosudne institucije Republike Srbije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading