Mladić mora na lečenje u Rusiju, ovo je za njega smrtna kazna!
EPA Jerry Lampen Pool

Haški tribunal je izrekao drugostepenu presudu nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću.

Darko, sin generala Ratka Mladića otkrio je kako se njegov otac ponašao kada su se videli posle izrečene presude.

– Kad sam ga video poslednji put bio je otprilike isto kao i za vreme presude. Bili smo zajedno više od dva sata. Prilično je bio miran, to je i očekivao, ali i prilično prkosan. Za sada se zvanično ne zna gde će da odleži kaznu. Treba da se prvo prevede presuda, dok je ne prevedu na srpski, ne mogu da ih prebace, bar je do sada tako bilo – rekao je Darko.

Mladićev sin otkrio je i da l li bi posle svega general mogao da završi u zatvoru u Velikoj Britaniji i da li će pokušati da ospore donesenu presudu.

– Takve uslove kakve su u Estoniji i Velikoj Britaniji Mladić ne bi izdržao, to bi za njega bila smrtna kazna. Mi ćemo gledati da ga što pre pošaljemo na lečenje u Rusiju. Mi ćemo svakako raditi reviziju presude. Pokušaćemo opet da pošaljemo tim nezavisnih stručnjaka kod njega. Meni je bilo jasno odmah da su u zatvoru iskoristili koronu da bi generalna odsekli od doktora i advokata. On godinu i po dana nije imao normalne uslove za konstultaciju sa svojim advokatom.

Da podsetimo, nakon izrečene presude oglasio se i sin Ratka Mladića, Darko. On je nakon drugostepene presude, kojom je osuđen njegov otac tada izjavio da se “putujući cirkus završio onako kako je počeo” kao i da general nije imao šansu za fer suđenje.

– Želeo bih da čestitram jednoj hrabroj ženi, sudiji Nijambe, koja je izdvojila mišljenje. Trebalo je snage i hrabrosti da se neko suprotstavi ovom pravnom monstrumu, koji je legitimisao agresiju prema srpskom narodu. Drago mi je da imamo jednog profesionalca koji je rekao da to nije istina – rekao tada je Darko Mladić.

Komentari (0)

Loading