PREDSEDNIK SRBIJE NAJAVIO VELIKU AKCIJU Naši dronovi će bacati bombe, videćete kakvo naoružanje ćemo prikazati...
Printscreen/ Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo u uključenju na TV Pink nakon svečanosti u manastiru Prohor Pčinjski.

Vučić je tokom svečanosti odlikovan ordenom Prepodonog Prohora Pčinjskog.

On je najavio da sutra putuje u Brisel, ali da, kako kaže, uprkos pritiscima Srbija neće popustiti.

- Nisu laki dani pred nama. Nije vreme za velike reči. Imamo čvrst stav. Želimo da pokažemo da nam je stalo do dijaloga i očuvanja mira i stabilnosti, ali to je kao što vidite, sve teže kada pogledate šta albansko rukovodstvo radi - rekao je Vučić.

On kaže da je pretnja tužbom Prištine protiv Beograda za genocid običan trik.

- Ja sam politički veteran. Znam da su to njihovi trikovi. Oni će nama kao da prete tužbom, a onda će neko sa zapada reći: Evo mi ćemo ih sprečiti da vas tuže, samo ih priznajte. Moja poruka Kurtiju je da prestanu da prete, neka slobodno tuže - rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio i da se po Hrvatskoj veliča ustaštvo i stalno pevaju Tompsonove pesme, a od Srba se traži da se suočavaju sa nekakvim zločinima i stalnim nametanjem krivice.

Vučić je proteste ispred fabrike Linglong okarakterisao kao političku zloupotrebu i borbu protiv napretka zemlje.

- Šta hoćete? Da teramo strane investicije? Da ih oteramo, samo da bi lažni četnički vojvoda Mlađa Đorđević i kuma Marinike Tepić došli u fotelju? - upitao je Vučić.

On je naveo da svuda po Evropi ekonomije doživljavaju pad i veliku stopu rasta javnog duga, osim Srbije.

- Od nas traže da ćutimo, da se ne hvalimo našim ekonomskim napretkom. Pogledajte samo ko sve stoji iza toga - rekao je Vučić.

Vojna vežba

Predsednik je najavio veliku vojnu vežbu na Pešteru 27. juna.

- Biće to najveća vojna vežba sigurno. Možda ne po broju vojnika, ali sigurno po broju letelica koje ćemo prikazati. Po prvi put će naši dronovi bacati bombe od 250 kilograma. Videćete šta ćemo sve prikazati - rekao je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti sa nabavkom naoružanja i jačanjem vojske.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
KIA

13.06.2021 13:40

Izdrzacemo sve pritiske i izboricemo se za svoje interese.

Zeljko

13.06.2021 13:49

Vučić je tu da izdrži svaki pritisak i on je jedini koji može daizdrži takav pritisak od strane Brisela.

Ruzica

13.06.2021 16:29

Samo napred predsednice. Nije ovo '99 niti su na vlasti oni koji su dali da se nasi tenkovi tope u zelezari, niti ce oni nikada vise biti. Nas narod je navikao da nam prete kroz vekove i oguglao na to. Nece narod dozvoliti izdajnicima, niti onima koji nam prete, da biraju nase rukovodstvo, narod ce birati. Putujte sutra u Brisel uz blagoslov svoga naroda.

Ivana

13.06.2021 19:04

Naravno da je potrebno našu VS ojačati svim mehanizmima, tehnološki i tehničkim razvojem. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu.

stevo

13.06.2021 19:45

Jaka vojska je stub i temelj svake drzave,pa i nase