Vulin najavljuje oštriju kaznenu politiku
Foto: Printscreen B92

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom ukidanja pritvora desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede 22. maja u Beton hali u Beogradu, da će policija učiniti sve da se slično nasilje ne ponovi i da će brzo reagovati ako dođe do neceg slicnog.

Vulin je, gostujući na TV Prva, rekao da misli da je trebalo da oni ostanu u pritvoru, ali je istakao da policija ne moze da bude jedino što je kazneno i da to ne može da bude jedina sankcija.

On je dodao da opravdanje da oni neće ponoviti delo nije baš najjasnije.

"Moramo da generalno razmislimo o tome da menjamo kaznenu politiku i odnos prema ljudima koji vrše nasilje i tako se ponašaju", istakao je Vulin.

On je poručio građanima da će javni red biti sačuvan.

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je juče pritvor desetorici optuženih za nasilničko ponašanje i nerede koje su izazvali 22. maja uveče u Beton hali, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda na Savskom šetalištu.

Sud im je pritvor ukinuo, pošto je prestao da postoji razlog zbog kojih im je određen, da ne bi uticali na svedoke tokom istražnog postupka.

Policija je u ovom incidentu u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsila 109 punoletnih osoba koja su pravila nerede na Savskom šetalištu. Pomenutih 10 je optuženo za krivično delo, a protiv njih 99 su pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading