"Hag ne sudi po pravdi, već po nacionalnoj osnovi"
Tanjug/Ap

Srbi se osećaju ogorčeno, jer je Sud u Hagu proglasio srpske žrtve manje vrednim, naveo je Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

"Tragična je činjenica da ubijena srpska deca, žene, starci i ratni zarobljenici nisu bili dovoljan dokaz da tribunal osudi bošnjačke, hrvatske i albanske ratne zločince", naveo je on.

Kaže i da je Haški tribunal imao zadatak da "nizom lažnih presuda" potvrdi mit o Srbima kao jedinim krivicima za ratove i ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Tanjug/Ap

 

"Jasno je da Haški tribunal nije donosio presude za ratne zločine na osnovu dokaza već prema nacionalnoj pripadnosti. To najbolje potvrđuje činjenica da je Haški tribunal oslobodio Antu Gotovinu, Nasera Orića i Ramuša Haradinaja, a protiv mnogih hrvatskih, muslimanskih i albanskih vojnih i političkih vođa odgovornih za zločine nad Srbima nije ni podigao optužnice", naveo je Linta.

On smatra da je drugostepena presuda generalu Mladiću dodatno produbila nepoverenje između srpskog i bošnjačkog naroda jer je, između ostalog, potvrđena "bezočna i apsurdna laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima".

"Srpski narod nikad neće prihvatiti političku i lažnu presudu Suda u Hagu prema kojoj je general Mladić ratni zločinac", poručio je Linta i zatražio od Vlade Srbije da se osnuje memorijalni centar srpskih žrtava koji bi se borio za istinu o stradanju našeg naroda kao i da prikupi nove činjenice koje bi bile osnov da se preispitaju haške presude prema kojima su Srbi odgovorni za gotovo sve ratne zločine.

Komentari (0)

Loading