ŠEŠELJ SE OGLASIO POSLE PRESUDE MLADIĆU Ovog srpskog političara će stići kazna za to što je uradio, univerzalna pravda postoji, nešto će mu se desiti...
Printscreen

Lider SRS Vojislav Šešelj najavio je oštru ofanzivu protiv predsdnika Srbije Aleksandar Vučić nakon presude Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću.

- Pokušaće da udare na Srbiju. Optužuju nas za genocid koji se nije dogodio. Koristiće i ovu presudu. Uzdam se u pomoć Rusije i Kine večeras na sednici Saveta bezbednosti UN - kaže Šešelj.

On navodi da se uzdao u sudiju Niambe, ali da je očekivao ovakvu presudu.

- Jedan sudija je čak i ubijen, ali onda su doveli novog iz neke muslimanske zemlje. Sudija Niambe se usportivila i iznela svoje mišljenje. Jedva čekam da pročitam to. Ona je vrlo argumentovano obrazložila da nema genocida u Srebrenici i čak htela da oslobodi generala Tolimira. Ona je i danas izuzela svoje mišljenje od presude - kaže Šešelj.

Sud za Srbe

Šešelj kaže da je Hag sud za Srbe i da se to se vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani.

- Mogućnost učinkovite odbrana kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena da izuči anglosaksonsko pravo, već da pobeđuje laži svedoka. Ja sam imao vremena da naučim anglo-sasksonsko pravo i pobedio na proceduri. 

Hrvati platili da oslobode njihove generale

Šešelj je podelio svoja saznanja da su Hrvati plaćali Tribunalu da se njihovi generali ne osude.

- 30 miliona je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to finansirao - istakao je Šešelj.

Tadića čeka kazna

Šešelj kaže da će bivši predsednik Srbije Boris Tadić biti kažnjen zbog izručenja Hagu Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Gorana Hadžića i ostalih koje je tadašnja vlast uhapsila i isporučila.

- Ljaga je skinuta sa Srbije tek kada je Tadić odlete sa vlasti. Njega će stići kazna za to što je isručio naše ljude u Hag. Ja verujem u Boga. U univerzalnu pravdu. Bog je pravda. Njega mora nešto stići za to što je uradio rekao je Šešelj.

On navodi da nikada ne može biti na strani Marinike Tepić, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa i dodaje da je kritkovao vlast i uništio Tomislava Nikolića, dok je kako kaže, saglasan sa određenom politikom koju vodi Vučić te nije mogao da govori ono što ne misli.

- Vučić je prvo mislio da mene Amerikanci puštaju da radim protiv njega, a ja nikada ne bih radio za Amerikance, niti protiv Srbije - kaže Šešelj i navodi da poštuje Vučićevu odluku da ne izručuje nijednog građanina Srbije Hagu.

- Kada je stigao nalog da mene vrate u Hag, Nikolić je odmah rekao da se to mora ispuniti, a Vučić je stisao petlju i nije dao da se to desi. On je rekao da dok se pita Srbi više neće biti izručivani Hagu - priča Šešelj.

Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN

Šešelj kaže da očekuje da se predsednik Vučić dobro pripremio za nastup na sednici SB UN.

- Ima dovoljno dokaza da kaže da je taj sud bio pristrasan, da su presude samo za Srbe. Očekujem pomoć Kine i Rusije, a možda i još neke zemlje - kaže Šešelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
JA

08.06.2021 18:08

I treba Tadić da odgovara za sve što je učinio protiv Srba. Posebno za ona silna izvinjenja u naše ime a za nešto što nismo uradili.

Zagor

08.06.2021 21:46

Tadic je ljiga, stoka koju treba uništiti!! Prodana bagra!!

Jasno je

09.06.2021 15:36

Hrvati, kažeš, za Blaškića platili 30 miliona. Svaki Hrvat zna koliko su platili za tebe.